LSK Kymenlaakson mittavan sairaalahankkeen sähköurakan toimittajaksi

25.3.2021

LSK Electrics ja YIT allekirjoittivat sopimuksen Kymenlaakson keskussairaalaan merkittävän sähköurakan toteuttamisesta, työt aloitetaan kevään 2021 aikana.

Kymenlaakson keskussairaalan mittava laajennus- ja peruskorjaushanke etenee, seuraavaksi rakennetaan F-talo. Rakennukseen sijoittuvat suurin osa osastopaikoista sekä laboratorio, lääkevalmistus ja logistiikka. Rakennus sijaitsee nykyisen sairaalarakennuksen länsipuolella.

Päätoteuttajana hankkeessa toimii YIT Suomi Oyj ja hanke toteutetaan projektinjohtomallilla. YIT on valinnut LSK Electrics Oy:n hankkeen sähkö-, tele- ja tietojärjestelmäurakoitsijaksi, sopimus yhteistyöstä on allekirjoitettu.

F-talo on suuri 19 700 m2:n kokonaisuus. Vanhan rakennuksen purku sekä uudisrakennuksen valmistelevat työt aloitetaan maaliskuussa 2021 ja rakennus on valmis käyttöönotettavaksi syksyllä 2023. Kesällä 2020 on avattu sairaalan uusi laajennusosa, rakennusvaiheessa se oli nimeltään G-talo. Tässä 24/7 toiminnassa olevassa, ns. kuumassa sairaalaosassa sijaitsevat mm. päivystys, leikkaussalit, teho- ja valvontahoito, äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä välinehuolto. Lisäksi keskussairaalan eteläpäätyyn on noussut uusi sädehoitoyksikkö, jossa on hoidettu ensimmäiset potilaat syyskuussa 2020.

Kymenlaakson keskussairaalan laajennus- ja peruskorjaushanke etenee vaiheittain, jatkuen vuosikymmenen lopulle saakka.

LSK on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä ja energiatehokkaita ratkaisuja. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa. LSK Electrics on osa LSK-konsernia.