Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti yhdistävät voimansa

25.3.2021

Suur-Savon Sähkö, Loiste ja Energiapolar ovat solmineet yrityskaupan, jossa Loiste Sähkönmyynnin koko osakekanta siirtyy Suur-Savon Sähkön omistukseen. Yritysjärjestelyssä Suur-Savon Sähkön jo aiemmin omistama Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti toimivat aluksi sisaryhtiöinä, mutta tavoittelevat operatiivisen toiminnan tehostamista alusta alkaen. Kauppa on merkittävä siirto suomalaisten energiayhtiöiden konsolidoitumiskehityksessä.

Loiste Sähkönmyynnin omistavat kainuulainen Loiste ja lappilainen Energiapolar sekä Lumme Energian omistava eteläsavolainen Suur-Savon Sähkö ovat solmineet merkittävän yrityskaupan, jossa Loiste Sähkönmyynnin koko osakekanta siirtyy Suur-Savon Sähkölle. 

Suur-Savon Sähkön omistama Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti tulevat yhdistämään voimansa ja kaupan myötä yhdistettävällä sähkönmyyntiliiketoiminnalla tulee jatkossa olemaan yli 300 000 sähkösopimusta.

Yrityskauppa on merkittävä siirto energiayhtiöiden konsolidoitumiskehityksessä. Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtorannan mukaan tulevaisuudessa suomalaisen energiayhtiön menestys syntyy siitä, kuinka hyvin se pystyy olemaan asiakkaansa kumppani kaikissa energia-asioissa eli tarjoamaan ratkaisuja energiatarpeisiin laajasti aina asumisesta liikkumiseen saakka. Näihin tarpeisiin vastaaminen on myös Lumme Energian kasvustrategian lähtökohta.

Suur-Savon Sähkön, Energiapolarin ja Loisteen yrityskauppa ei vaadi Loiste Sähkönmyynnin nykyisiltä asiakkailta mitään toimenpiteitä – sopimukset ja tuotteet pysyvät nyt ennallaan.

Loiste Sähkönmyynnin koko osakekanta siirtyy Suur-Savon Sähkölle 1.4.2021. Osapuolet eivät kerro kaupan hintaa julkisuuteen.