Messukeskus avasi 24 uutta latauspistettä sähköautoilijoille

29.11.2018

Helsingin Messukeskus parantaa sähköautoilijoiden palveluja yhteistyössä BMW Suomen ja Fortum Charge & Drive -verkoston kanssa avaamalla pysäköintitalossaan 24 uutta latauspistettä.

Nyt avatut latauspisteet soveltuvat kaikille sähköautoille ja hybrideille. Keskinopeiden tyypin 2 pisteiden enimmäisteho on 22 kW. Latauspisteet sijaitsevat Messukeskuksen pysäköintitalon alimmalla tasolla, jossa on jo entuudestaan viisi Tesla-latausasemaa.

Messukeskuksen paikoitusalueella ja pysäköintitalossa on yhteensä 4 600 pysäköintipaikkaa. Messukeskukseen voi jättää auton muulloinkin kuin Messukeskuksessa käydessään, sillä pysäköintitalo on kaikkien käytettävissä ja aina avoinna.

- Latauskeskittymä on sijainniltaan merkittävä ajatellen voimakkaasti kehittyvää Keski-Pasilan aluetta. Messukeskuksen vilkkaan kävijävirran ohella latauspisteet palvelevat myös Hartwall Arenaa, Linnanmäen kävijöitä ja alueen muita tapahtumapaikkoja, Fortum Charge & Driven maajohtaja Sami Saarilahti sanoo.

Sähköautoilijoiden palvelujen parantaminen on osa Messukeskuksen pitkään jatkunutta ympäristötyötä. Messukeskus liittyi taannoin Helsingin kaupungin Ilmastokumppaniksi ja julkisti ympäristötavoitteensa. Tavoitteisiin kuuluu energiankulutuksen vähentäminen, uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen, hankintojen ympäristövastuullisuus ja jatkuva jätteiden tehokas hyödyntäminen.

Ensi kesänä Messukeskus lisää uusiutuvan energian osuutta merkittävästi verhoamalla kiinteistönsä katot yli 2000 aurinkopaneelilla. Aurinkoenergiaa aletaan tuottaa yhteistyössä Helenin kanssa.