Mimmit koodaa -palkinto 2022 Susanna Kyllöselle

28.4.2022

Mimmit koodaa -palkinnon 2022 on voittanut Susanna Kyllönen merkittävistä ansioistaan naisten innostamisessa ohjelmistoalalle ja tehokkaasta työstä sen hyväksi. ”Susannan käynnistämä Twig the Code -yhdistys on tehnyt erittäin arvokasta työtä, hienoin tuloksin. On tärkeää, että muutkin kuin Mimmit koodaa -ohjelma ponnistelevat samojen isojen tavoitteiden hyväksi”, kiittää Mimmit koodaa -vetäjä Milja Köpsi

Monin tavoin palkittu Mimmit koodaa -ohjelma on innostanut ohjelmistoalan pariin jo lähes 10 000 naista. Ohjelmaa vetävä Milja Köpsi on erittäin iloinen, että työtä tekevät yhä useammat.

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen ja muut ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille.

Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta. Mimmit koodaa on voittanut mm. Euroopan unionin tasa-arvopalkinnon ja siihen on liittynyt jo lähes 10 000 naista. Ohjelmaa johtaa Ohjelmisto- ja e-business ry.

Vasemmalta: Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. (Kuva: Mikke Pöyhönen)