Mobiilisovelluksella lisää turvallisuutta merenkulkuun

8.6.2021

Alandian vahingontorjuntatiimin suunnittelema Alandia Loss Prevention -sovellus tarjoaa merenkulun ammattilaisille täysin uudenlaisen ratkaisun turvallisuusrutiinien parantamiseen

Alandialla on yli 80 vuoden kokemus meri-, rahti– ja venevakuutuksista. Se pyrkii yhdessä varustamoiden kanssa analysoimaan riskejä, jakamaan tietoa ja kokemuksia sekä laatimaan konkreettisia toimintasuunnitelmia. Osana tätä jatkumoa yritys on kehittänyt mobiilisovelluksen auttaakseen ennakoimaan ja estämään vahinkoja aluksille, niiden miehistölle tai meriympäristölle.

- Alandia Loss Prevention -sovelluksen tarkoitus on ennen kaikkea minimoida vahinkoja ja onnettomuuksia parantamalla viestintää ja liittämällä turvallisuushavainnot luonnolliseksi osaksi päivittäisiä rutiineja, kertoo Alandian Senior Loss Prevention Manager Martti Simojoki.

Sovelluksen raportointiominaisuus parantaa viestintää ja lisää tietoisuutta merenkulussa yleisesti käytössä olevien toimintamenetelmien ja ammattiturvallisuuden monimutkaisista syy-yhteyksistä. Lisäksi sovellus kerää anonyymisti tilastoja ja turvallisuusvinkkejä aluksilta ympäri maailman, mikä osaltaan tarjoaa keinoja lisätä meriturvallisuutta.

- Tietojen kerääminen ja jakaminen suurelta määrältä aluksia helpottaa riskien tunnistamista ja analysointia, mikä puolestaan mahdollistaa ennakoiviin toimiin ryhtymisen hyvissä ajoin, Simojoki kiteyttää.

API-pohjainen integraatio mahdollistaa Alandian asiakkaille sovelluksen kytkemisen myös osaksi heidän omaa IT-infrastruktuuriaan.