Nelonen aloitti teräväpiirtona AntenniTV:ssä koko maassa

14.2.2023

Sanoma Media Finland aloitti Nelonen-kanavan lähetykset teräväpiirtona valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla Digitan antenni-tv-verkossa maanantaina 13.2.2023 kanavapaikalla 24. Nelonen HD-kanavan ohjelmisto on identtinen Nelonen-kanavan ohjelmiston kanssa, mutta kuvanlaatu on tarkempi. Nelonen-kanavalla tarjolla olevat HybridiTV-palvelut ovat luonnollisesti saatavilla myös Nelonen HD-kanavalla.

- On aika parantaa katselukokemusta myös antenniverkon osalta. Haluamme tarjota suomalaisille tv-katsojille parasta mahdollista katselukokemusta tuomalla Nelosen teräväpiirtona myös antenni-tv-verkkoon, sanoo Nelonen Median Jakelun ja teknisten projektien johtaja Matti Lampinen.

AntenniTV tarjoaa tv-katsojille yli 20 maksutonta tv-kanavaa. Antenni-tv-verkon toiminnan jatkuvuuden ja palvelutason turvaaminen on Suomessa tärkeää. Käynnissä oleva HD- ja äly-tv-siirtymä parantaa AntenniTV:n kilpailukykyä, tehostaa taajuuksien käyttöä sekä säästää energiaa. Lisäksi HD-siirtymä parantaa tv-talouksien valinnanmahdollisuuksia korkealaatuisten televisiolähetysten vastaanotossa.

Teräväpiirtokanavien katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD -testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Voit katsoa Antenna Ready HD -testatut laitteet osoitteesta www.testatutlaitteet.fi.

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta tai laitteen käyttöoppaasta.