Nokia voitti 5G-sopimuksen Suomen Yhteisverkon kanssa (SYV)

27.10.2020

Nokia on valittu SYVin radioverkkolaitteistojen ja ylläpitopalveluiden toimittajaksi. Sopimus kattaa 5G-radioverkkolaitteistojen toimittamisen sekä nykyisen radioverkon uudistamisen Pohjois- ja Itä-Suomessa. Kolme vuotta kestävä verkon uudistaminen alkaa vuoden 2021 alussa ja sen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Suomen Yhteisverkko Oy on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteinen verkkoyhtiö. Uudistetun verkon avulla SYV pystyy tarjoamaan kehittyneitä 5G-palveluita kustannustehokkaasti Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

Sopimuksen puitteissa Nokia uudistaa SYVin radioverkon, mahdollistaa palveluiden tuomisen markkinoille entistä nopeammin sekä tarjoaa verkonhallinta- ja asennuspalveluita seuraavien kolmen vuoden ajan. Uudistuksen kärjessä olevan 5G:n käyttöönoton myötä SYV päivittää verkko-infrastruktuurinsa vastaamaan uuden sukupolven digitaalisten palveluiden vaatimuksia sekä parantaa nykyisiä toiminnallisuuksia kaikilla tukiasemilla. Nokia vastaa verkkoinfrastruktuurin uudistamisesta ja tarjoaa verkon ylläpito-, valvonta- ja asennuspalveluita Itä- ja Pohjois-Suomessa. Täysin uuden infrastruktuurin asennus alkaa vuoden 2021 alussa ja sen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.