Nokian langaton verkko testikaivokseen

29.7.2020

Kaivos- ja urakointilaitteiden ja palveluiden tuottaja Sandvik Mining and Rock Technology ottaa käyttöön Nokian itsenäisen standalone 5G -ratkaisun (5G SA) Tampereella sijaitsevassa testikaivoksessaan edistämään yhteyksiä yksityisen verkon avulla.

Nokian Digital Automation Cloud (DAC) -alustan tarjoamaa itsenäistä standalone 5G -verkkoa käytetään viestinnän ja yhteyksien tehostamiseksi testikaivoksessa, jossa Sandvik Mining and Rock Technology testaa ja kehittää uusia teknologioita ja digitaalisia ratkaisuja kansainvälisille kaivoteollisuuden asiakkaille.

Verkon 5G-ominaisuuksia hyödynnetään kaivostoiminnan automatisointiin. Verkko tarjoaa nopeita, luotettavia ja turvallisia ääni- ja videoyhteyksiä kaivosympäristössä, jossa on erittäin haastavat olosuhteet käyttöönoton kannalta. Niiden ansiosta koneita voidaan ohjata etänä syvällä maan alla sijaitsevien tunneleiden ja maan pinnalla sijaitsevan operaatiokeskuksen välisten 4K-laatuisten videoyhteyksien avulla.

Skaalautuva Nokia Digital Automation Cloud on teollisuuden vaatimukset täyttävä digitaalisen automaation palvelualusta, joka tarjoaa muun muassa luotettavan, turvallisen ja erittäin suorituskykyisen yksityisen langattoman verkon. Kompakti, käyttövalmis järjestelmä sisältää verkkolaitteiston sekä pilvipohjaisen valvontajärjestelmän. Nokian Digital Automation Cloud -alustan avulla käyttäjät voivat kerätä, prosessoida ja ylläpitää eri sovellusten tuottamaa tietoa.

Sandvik Mining and Rock Technology aloitti testikaivoksen rakentamisen ja toiminnan vuonna 1972. Testikaivos tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden testata, kehittää ja esitellä Sandvikin laitteita ja ratkaisuja todenmukaisessa kaivosympäristössä, useiden kilometrien pituisissa maanalaisissa tunneleissa, automaatiotestialueella ja useissa teknologialaboratorioissa. Testikaivoksessa järjestetään Sandvik tapahtumia, esitellään uusimpia digitaalisia ja teknologisia ratkaisuja asiakkaille ja muille sidosryhmille, tehdään laitteiden ja sovellusten testausta ja järjestetään koulutuksia.