Norwegian Hydrogen Tornioon

Norwegian Hydrogen Tornioon

2.4.2024

Norwegian Hydrogen AS perustaa sivukonttorin Suomeen ja aloittaa merkittävän kehitysprojektin, jonka tavoitteena on vedyn tuotantolaitoksen rakentaminen Tornioon. Strateginen laajentuminen Suomeen mahdollistaa uuden energiavaihtoehdon pohjoiselle teollisuudelle ja tarjoaa mahdollisuuksia paikallisille toimijoille.

Tornio on valittu yhdeksi Norwegian Hydrogenin tulevaisuuden tuotantolaitoksen sijoittumispaikaksi ja yhtiö on tehnyt 20 hehtaarin suunnitteluvarauksen Arctio North -teollisuusalueelta. Päätökseen on vaikuttanut alueen erittäin hyvä sijainti ja infrastruktuurin tarjoama tuki tehokkaan vedyn tuotannon ja jakelun suhteen.

Vuonna 2023 Norwegian Hydrogen perusti tytäryhtiön, Vireonin, johtavaksi vetytankkauspalvelujen tarjoajaksi raskaalle liikenteelle Pohjoismaissa. Vireon on aktiivisesti ollut kehittämässä ja rakentamassa vetytankkausinfrastruktuuria Pohjoismaihin. Vaikka Vireonin suunnitelmat Suomessa ovat olleet tiedossa jo jonkin aikaa, Norwegian Hydrogenin toimet liittyen vihreän vedyn ja vihreiden vetyjohdannaisten tuotantoon eivät ole olleet tiedossa ennen tätä.

Norwegian Hydrogen on norjalainen yritys, joka keskittyy vihreän vedyn tuotantoon ja infrastruktuurin kehittämiseen. Yrityksen tavoitteena on edistää vihreää siirtymää tarjoamalla kestäviä energiaratkaisuja, erityisesti raskaan liikenteen, teollisuuden ja merenkulun aloille.

Havainnekuva Arctio North -teollisuusalueesta. (kuva: Business Tornio)