NYAB pääsi Fingridin toimittajarekisteriin voimajohtojen rakentajaksi

29.12.2022

NYAB aloitti sähköverkkorakentamisen liiketoiminnan Suomessa alkuvuonna 2022 ja on vahvistanut valmiuksiaan vauhdilla. Yhdeksän kuukautta liiketoiminnan käynnistämisestä, sähköverkkorakentamisen liiketoiminta saavuttaa jälleen merkittävän merkkipaalun. NYAB Finland hyväksytään Fingridin toimittajarekisteriin voimajohtojen rakentajaksi joulukuussa 2022.

- Maaliskuussa perustimme oman sähköverkkoliiketoimintayksikön, syyskuussa uutisoimme pääsystä Fingridin toimittajarekisteriin 110 kV:n sähköasemahankkeiden toteuttajaksi. Nyt meille aukesi pääsy myös 110 kV:n voimajohtojen rakentamisen puolelle. Tämä on huikea suoritus koko tiimiltämme, toteaa NYABin sähköverkkoliiketoiminnan johtaja Antti Keskinen.

Uusiutuvaa sähköntuotantoa rakennetaan ennätystahtiin. Fingrid on tiedottanut, että pelkästään viime vuonna Fingridillä oli meneillään yli 50 sähköasemahanketta ja lukuisia voimajohtohankkeita, joilla mahdollistetaan jopa 4 500 megawatin edestä tuulivoimaliityntöjä kantaverkkoon. Tuulivoiman lisäksi kiinnostus aurinkosähkön liittämiseksi kantaverkkoon on voimakkaassa kasvussa.

- Fingridin mittava 3 miljardin euron investointiohjelma tarvitsee toteuttajikseen suuren määrän päteviä urakoitsijoita. Vuonna 2022 Fingridille on valmistunut 500 km uusia voimajohtoja ja suunnitteluvaiheessa on ollut vastaavasti yli 700 km, mistä ensi vuonna etenee rakentamisvaiheeseen noin 450 km. Toivotamme kokeneen NYAB-joukkueen tervetulleeksi Fingridin voimajohtoprojekteihin. Olemme myös myönteisesti panneet merkille, että NYAB on mukana elintärkeän Aurora-siirtoyhteyden rakentamisessa Ruotsin puolella, sanoo Keijo Välimaa, voimajohtoprojektit-yksikön päällikkö, Fingrid Oyj.