Olli Rehn ja Pia Erkinheimo LUT-yliopiston hallitukseen

8.10.2021

Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston LUTin yliopistokollegio on päättänyt tänään hallituksen uusista yliopiston ulkopuolisista jäsenistä. Uusiksi jäseniksi on valittu Suomen Pankin pääjohtaja ja johtokunnan puheenjohtaja Olli Rehn sekä Ilmastorahasto Oy:n johtaja Pia Erkinheimo.

Nykyisestä hallituksesta jatkavat Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama, Danfoss Editronin liiketoimintajohtaja Kimmo Rauma ja WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Kollegion mukaan valinnat vahvistavat LUT-yliopiston strategisten painopisteiden asiantuntemusta ja lisäävät sen kansallista ja kansainvälistä kilpailukykyä.

Olli Rehn edustaa laajaa talouden, elinkeinoelämän ja kansainvälisyyden tuntemusta ja vahvistaa LUTin yhteiskunnallista vuorovaikutusta.

Pia Erkinheimon asiantuntemus vahvistaa erityisesti LUTin kestävän kehityksen strategisia tavoitteita. Hän tuo hallitukseen paitsi sijoittajan näkökulman myös laajaa kokemusta mm. digitaalisuutta hyödyntävien kasvuyritysten johtotehtävistä.

Toista kauttaan LUTin hallituksessa jatkava Teresa Kemppi-Vasama edustaa hallituksessa yrittäjyyttä. Yli 70-vuotiasta hitsausalan perheyritystä luotsaavalla Kemppi-Vasamalla on myös laaja ymmärrys kansainvälisestä elektroniikkateollisuudesta niin Kempin kuin sen rinnalla kasvavan Kempowerin kautta.

Myös toiselle kaudelle valittu Kimmo Rauma, yksi Suomen kunnianhimoisimmista startup-yrittäjistä, kasvattaa osaamisellaan LUTin kestävän kasvun strategisia painopisteitä. Rauma on myös LUT-yliopiston alumni.

Liisa Rohweder on toiminut pitkään sekä Suomen että kansainvälisen WWF:n tehtävissä ja hän tuo hallitukseen vahvan asiantuntemuksensa ympäristö- ja ilmastokysymyksistä. Hän aloittaa kolmannen kautensa LUTin hallituksessa.

Nykyisistä hallituksen jäsenistä paikkansa jättävät Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö ja East Office of Finnish Industries Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen.