OP Ryhmä pilotoi biometrisiä maksukortteja

4.12.2020

OP Ryhmä ja ohjelmisto- ja digitaalisten pankkipalvelujen tarjoaja TietoEVRY ovat sopineet yhteistyöstä biometristen maksukorttien pilotoimisessa.

- Tällä hetkellä yli 60 prosenttia OP:n korteilla tehdyistä maksuista kauppojen maksupäätteillä tehdään lähimaksulla, eli asiakkaamme ovat ottaneet maksutavan omakseen. Biometriset maksukortit tarjoavat turvallisen ja helpon maksutavan, joka mahdollistaa myös yli 50 euron lähimaksut. Odotamme innolla, että pääsemme pilotoimaan asiakkaidemme kanssa uutta maksutapaa viimeistään ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Toivomme, että kokemukset ovat hyviä, jotta voimme tuoda myös tämän vaihtoehdon korttivalikoimaamme, sanoo OP:n korttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Teemu Korte.

Biometriset maksukortit käyttävät sormenjälkeä, joka varmennetaan turvallisesti korttiin yhdistetyn sormenjälkitunnistimen avulla. Tämä mahdollistaa kätevät lähimaksut myös suuremmille yli 50 euron ostoksille ilman PIN-koodia. Niinpä lähes kaikki maksut voidaan suorittaa koskematta maksupäätteeseen. Kuluttaja yhdistää sormenjälkensä korttiin kotona, ja sormenjälkitunniste tallennetaan vain kortille.