Oululainen Nukute näyttävästi esillä Roomassa

28.3.2022

Oululainen Nukute oli näyttävästi esillä World Sleep 2022 -kongressissa Roomassa.
Nukutteella oli tapahtumassa näkyvä rooli paitsi näytteilleasettajana, myös teknologiana kansainvälisesti arvostetun tutkijaryhmän tutkimuksessa.

Nukutteen kehittämä uniapnean seulontadiagnostiikka keräsi paljon huomiota kansainväliseltä unilääketieteen asiantuntijayhteisöltä, joka tänä vuonna oli kokoontunut Roomaan, yhdysvaltalaisen World Sleep Societyn järjestämään 16:sta vuosittaiseen unikongressiin. Tapahtuma järjestettiin 11.–16. maaliskuuta.

Nukute on mukana System validation study for novel wearable sleep apnea screening device – tutkimuksessa, jonka toteuttajaosapuolina toimivat Tampereen yliopisto ja TAYS, Oulun yliopisto ja OYS, Berliinin yliopistollinen sairaala Charité sekä ranskalainen SOS Oxygène -tutkimuslaitos. Tutkimus esitettiin kongressissa sekä suullisena esityksenä että tieteellisenä posterina.

Nukutteen kehittämä teknologia ja palvelu tehostaa uniapnean kotona tapahtuvaa tutkimusta ja diagnostiikkaa. Maailmassa on arviolta lähes miljardi uniapneasta kärsivää ihmistä, joista suurin osa elää sairautensa kanssa tietämättä siitä.

Nukute kehittää hengityssairauksien diagnostiikkaan keskittyviä ratkaisuja. Yhtiön ensimmäinen tuote, Nukute Collare, on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja sen tuottamaa mittaustietoa hyödyntävä pilvipohjainen, tekoälyyn perustuva uniapnean diagnostiikkajärjestelmä.

Nukute Collare on huipputeknologinen uniapnean diagnostiikkalaite, joka ratkaisevasti edistää ja nopeuttaa lääkärin ja hoitohenkilökunnan työtä. Laite soveltuu käytettäväksi sekä kotona että sairaalaolosuhteissa. Se monitoroi ja tallentaa kohdehenkilön unenaikaista hengitysääntä, veren happisaturaatiota, pulssia ja nukkumisasentoa. Collarea esittelee teknologiajohtaja Timo Niinikoski (vas.)