Oulun Energialle yksi maailman suurimmista CO2-teknologiaan perustuvista jäähdytysjärjestelmistä

31.7.2023

Caverion toteuttaa Oulun Energialle yhden maailman suurimmista CO2-teknologiaan perustuvista jäähdytysjärjestelmistä

Caverion ja Oulun Energia ovat sopineet älykkään jäähdytyksen tuotanto- ja lämmöntalteenottojärjestelmän toimittamisesta Oulun Energian rakentamaan energiakeskukseen Oulun Linnanmaalle. Energiakeskus tuottaa valmistuessaan puhdasta jäähdytysenergiaa Nokian uudelle kampukselle ja lämpöenergiaa Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Energiaoptimoitu järjestelmä ohjaa ja optimoi energiavirtoja niin, että jäähdytystä ja lämpöä tuotetaan samassa prosessissa ja hukkaan menevän energian määrä pidetään minimissään. 

Jäähdytysjärjestelmä toteutetaan puhtaalla, myrkyttömällä ja ilmastoneutraalilla CO2-lämpöpumpputeknologialla, ja energiakeskus on valmistuessaan maailman suurimpia CO2-teknologiaan perustuvia kaukokylmä- ja lämpölaitoksia. Caverionin toimitukseen kuuluu myös laitoksen automaatiojärjestelmä, etähallinta sekä takuuajan huolto ja kunnossapito. 

Jäähdytysjärjestelmän rakennusprojekti alkaa Caverionin osalta kesällä 2023 ja se on valmiina tuotantoon vuoden 2024 lopulla. Energiakeskuksen on määrä valmistua vuoden 2025 alkupuolella.

Caverion toteuttaa Oulun Energialle yhden maailman suurimmista CO2-teknologiaan perustuvista jäähdytysjärjestelmistä Oulun Linnanmaalle. (kuva: Arkkitehtitoimisto ALA)