Ouman laajenee Pirkanmaalla

Ouman laajenee Pirkanmaalla

31.5.2023

Energiakriisi herätti taloyhtiöt satsaamaan lämmityksen optimointiin. Talotekniikan säätölaitteita valmistava Ouman vastaa kysyntään ostamalla kolmannen yrityksen vuoden sisällä.

Ouman-konserni on ostanut tamperelaisen Automaatio-centerin. Yrityskauppa vahvistaa Oumanin valtakunnallista talotekniikan myynti- ja huoltoverkostoa. 

Automaatio-center on erikoistunut talotekniikan säätölaitteiden asennuksiin ja korjauksiin sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien ohjaustekniikkaan. Myymälän valikoima Tampereen Sammonkadulla käsittää noin 2 700 eri tuotetta. Asiakkaina on taloyhtiöitä, isännöintitoimistoja, urakoitsijoita ja liikekiinteistöjä.

Automaatio-center jatkaa Oumanin omistuksessa entisellä nimellään. Myös nykyiset asiakassuhteet ja henkilökunta pysyvät ennallaan. Vuonna 1998 perustettu yritys työllistää kahdeksan työntekijää ja valmistautuu parhaillaan muuttamaan isompiin tiloihin Tampereen Lielahteen. 

Automaatio-center on kolmas Ouman-konsernin ostama yritys vuoden sisällä. Ouman osti Talotekniikka Järvisen Porista tammikuussa 2023 sekä Turun LVI Instrumentoinnin keväällä 2022. Näiden lisäksi Oumanilla on myymälät Espoossa ja Kempeleessä.

Oumanin toimitusjohtaja Matti Lipsanen ja aluepäällikkö Leea Heino.