OX2 aloittaa ympäristövaikutusten arvioinnin kahdelle merituulihankkeelle

2.12.2021

Uusiutuvaa energiantuotantoa kehittävä, rakentava ja hallinnoiva OX2 on aloittamassa ympäristövaikutusten arvioinnin kahdelle merituulivoimahankkeelle Pohjanlahden talousvyöhykkeillä.

Hanke nimeltä Halla sijaitsee Hailuodosta länteen ja hanke nimeltä Laine sijaitsee Pietarsaaresta länteen. Tutkittaville alueille suunnitellaan suuren kokoluokan, jopa 160 voimalan merituulivoimapuistoja, jotka toteutuessaan tuottavat merkittävän määrän ympäristöystävällistä uusiutuvaa sähköä.  

Hankkeet ovat hyvin alustavassa vaiheessa ja varsinainen sähköntuotanto käynnistyisikin vasta tämän vuosikymmenen loppupuolella.  

- Näin suurilta hankkeilta edellytetään poikkeuksellista osaamista ja kykyä viedä hankkeet läpi hallitusti ja ympäristö sekä sidosryhmät huomioiden ja tästä meillä on yhtiönä kokemusta, sillä olemme kehittäneet ja toteuttaneet tuulivoimahankkeita monessa maassa, sanoo OX2:n Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen korostaa. 

Sähköntuotanto ja -kulutus on sekä teknisesti että taloudellisesti järkevää olla lähekkäin. Hallan läheinen sijainti Raaheen voisi tuoda mahdollisuuksia yhteistyöhön fossiilivapaan teräksen tuotantoa tavoittelevan SSAB:n kanssa, jonka Raahen tehtaalle suunnitellaan parhaillaan uutta vahvaa yhteyttä kantaverkkoon.