Pelialan huippuyhtiö valitsi Telian datakeskuksen

15.10.2020

Max Payne -pelistään tunnettu Remedy Games hakee kasvua siirtämällä osan pelituotannostaan Telian uuteen datakeskukseen Pitäjänmäelle.

- Datan määrässä mitattuna pelituotannot ovat valtavia. Yhden peliprojektin lähdekoodi ja sisältö voi olla jopa satoja teratavuja, joita täytyy liikutella paikasta toiseen. Se edellyttää poikkeuksellista runkoverkkoyhteyttä, jonka Telia pystyi tarjoamaan, Remedyn IT-johtaja Jouko Markkanen kertoo.

Pelialan osaajista on Suomessa pula, joten Remedy hakee kasvua ulkomaisten huippuosaajien avulla. Alihankinnan lisääminen vaatii toimivia tietoliikenneyhteyksiä ja uudenlaista tiedon käsittelyn keskittämistä.

- Kun pelit tehtiin talon sisällä, oli etu pitää myös palvelimet omassa datakeskuksessamme. Nyt myös alihankkijoiden pitää päästä samaan dataan käsiksi, ja siksi tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat avainasemassa, Markkanen sanoo.

Telia on maailman suurin Tier 1 -operaattori. Tämän tason operaattoreita on maailmassa hyvin vähän. Tier 1 on internetin syvin taso, jonka päällä muut operaattorit toimivat, ja se mahdollistaa nopeat ja lyhyet yhteydet maailmalle.

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin avoin datakeskus, joka tarjoaa joustavia ja tietoturvallisia datakeskus- ja pilvipalveluita kaikille yrityksille ja organisaatioille. Datakeskus suunniteltiin alusta saakka energiatehokkuus sekä ympäristöystävällisyys huomioiden ja lopputuloksena syntyi hiilineutraali datakeskus. Energialähteenä käytetään vain uusiutuvaa energiaa, ja sijainti suuressa asutuskeskuksessa mahdollistaa lämmön toimittamisen kaukolämpöverkkoon. Tuloksena ympäristö- ja turvallisuusasioihin panostamisesta on nippu vaativia sertifikaatteja, esimerkkinä kultatason LEED-ympäristösertifikaatti sekä vaativa sertifiointi liiketoiminnan jatkuvuudenhallintaan, joka myönnettiin Telialle ensimmäisenä datakeskuksena Suomessa.