Pikakaista Yhdysvalloista Suomeen

19.3.2021

Business Finland on yhteistyökumppaneidensa kanssa käynnistänyt Fast Track –kampanjan, jossa ICT- ja pelialan erityisosaajia houkutellaan Suomeen Yhdysvalloista. Kokeilussa tarjotaan valituille erityisosaajille maahanmuuton lupaprosesseihin pikakaistaa, jossa oleskelulupahakemukselle luvataan päätös kahden viikon sisällä.

Kuva: Pixabay


Kansainvälisiä osaajia houkuttelevaan Fast Track –kampanjaan haetaan nyt vakavaraisia ICT- ja pelialan yrityksiä, joilla on konkreettinen rekrytointitarve, ja jotka ovat halukkaita sitoutumaan osaajan rekrytointiin USA:sta. 

- Monet huippuosaajat Yhdysvalloissa arvostavat laadukasta elämää sekä tasa-arvoisia mahdollisuuksia edetä urallaan. Suomalaisilla ICT- ja pelialan yrityksillä on nyt ainutkertainen tilaisuus houkutella työvoimakseen osaajia Yhdysvalloista, Business Finlandin Talent Boostin projektipäällikkö Katri Raevuori sanoo.

Kansainväliset osaajat kasvattavat Suomen kilpailukykyä sekä tuovat Suomeen osaamista aloille, joissa työvoimapula korostuu. Suomen työmarkkinoilla on tällä hetkellä suuri kysyntä erityisosaamiselle useilla toimialoilla. Osaajien saatavuuden puute hidastaa yrityksen kasvua ja heijastuu koko Suomen kilpailukykyyn.

Fast Track –kampanjaan valituille yrityksille tarjotaan pikakaistan lisäksi palveluja osaajien houkutteluun ja rekrytointiin sekä kansainvälisten työntekijöiden asettautumispalveluihin. Tämä vapauttaa yrityksen omia resursseja. Business Finland osana koko Talent boost-verkostoa on merkittävä toimija kansainvälisten huippuosaajien houkuttelussa Suomeen sekä osaajien ja yritysten yhteen saattamisessa.

Yritykset saavat lisäksi työntekijän asettautumiseen tukea muun muassa viranomaisasiointiin, alueelle asettumiseen, työntekijöiden puolisoiden ja perheiden kotoutumiseen sekä päivähoito- ja koulupalveluihin.

Fast Track -kampanja toteutetaan yhteistyössä Team Finland-verkoston, Suomen pääkonsulaatin Los Angelesissa, ELY-keskuksen ja Neogames:in kanssa. Koronatilanteen rajoitukset USA:ssa voivat vaikuttaa kampanjan etenemiseen. Vastaava kampanja toteutetaan myöhemmin myös Intiassa.