Plug & Charge − helppoa lataamista ilman korttia tai sovellusta

31.7.2023

Hyundai on aloittanut Charge myHyundai -latauspalvelua laajentavan Plug & Charge -ominaisuuden käyttöönoton. Uusi Plug & Charge -toiminto tunnistaa automaattisesti latausasemaan kytketyn Hyundai-sähköauton ja säästää siten käyttäjältään aikaa ja vaivaa. Toiminto poistaa sovelluksen tai latauskortin käyttötarpeen ja tekee julkisesta latauksesta entistäkin sujuvampaa ja turvallisempaa.

Plug & Charge -toiminnon tavoitteena on tehdä julkisesta latauskokemuksesta käyttäjälle vielä nykyistäkin sujuvampi tapahtuma. Hyundai IONIQ 6 -asiakkaat voivat aktivoida toiminnon käyttöön Charge myHyundai -tilillään. Lisäksi auton keskinäytön asetuksista aktivoidaan Plug & Charge ennen kuin auto kytketään ensimmäistä kertaa latauspisteeseen. Asennus kestää noin kymmenen sekuntia ja varmistaa, että seuraavat lataukset käynnistyvät automaattisesti vain kytkemällä auto latausasemaan.

Plug & Charge todentaa automaattisesti ajoneuvon latauspisteelle latauskaapelin kautta ilman sovellusta tai latauskorttia. Erillistä manuaalista todennusta ei siis jatkossa enää Plug & Charge -yhteensopivien latausasemien ja autojen välillä tarvita.

Toiminto edellyttää, että ajoneuvon ja latauspisteen on oltava Plug & Charge -yhteensopivia. Suomessa toiminto on tällä hetkellä käytettävissä IONITY-latausasemilla Paimiossa, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Muualla Euroopassa toiminto on käytettävissä IONITY-asemien lisäksi myös Aral Pulse -latausasemilla. Lisää Plug & Charge -yhteensopivia latauspisteitä on tulossa.