Polar ja Urheilumuseo yhteistyöhön

26.10.2021

Polar ja Urheilumuseo aloittavat yhteistyön. Polarin liikuntateknologian kehityskulku yli 40 vuoden ajalta esitellään teknologia-aiheissa vaihtuvassa näyttelyssä, joka avautuu Urheilumuseossa tammikuussa 2022.

Uudistunut Urheilumuseo avasi ovensa vuosi sitten ja on sen myötä rikkonut kaikki aikaisemmat vierailijaennätyksensä.

Polarilla on ollut merkittävä rooli siinä, miten kehon mittaaminen on tuotu ammattiurheiluun ja sittemmin tavallisten kuluttajien arkeen. Tarina sai alkunsa 1970-luvun puolivälissä hiihtovalmentajan ja yliopistoprofessorin kohtaamisesta hiihtoladulla Kempeleessä. Valmentaja tarvitsi ratkaisun urheilijoiden sykkeen mittaamiseen kylmissä ja haastavissa oloissa ja esitti professori Säynäjäkankaalle toiveen laitteen kehittämisestä. Tämä keskustelu johti Polarin perustamiseen vuonna 1977 ja maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin julkistamiseen vuonna 1978. Polarin ainutlaatuinen tarina oli alkanut.

Näyttelyn sisältöä on ollut suunnittelemassa Polarin tiedejohtaja, dosentti Raija Laukkanen, joka on 28-vuotisen Polar-uransa aikana päässyt seuraamaan teknologian kehitystä ja yrityksen kasvutarinaa lähietäisyydeltä.

- Näyttelykokonaisuus avaa hyvin sitä, kuinka me olemme pystyneet laajentamaan tarjontaamme vuosien saatossa urheiluvalmennukseen kehitetystä laitteesta myös tavallisten ihmisten terveysliikuntaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviksi vaihtoehdoiksi. Käyttäjien tarpeet ovat muuttuneet ja Polarilla on ollut tärkeä rooli tässä kehityksessä. Olemme saaneet aikaan aitoa muutosta ihmisten arkiaktiivisuudessa ja tavassa liikkua.