Potilasturvallisuus on taattu

5.2.2021

Turun yliopistollisen keskussairaalan toimialuejohtaja, neurokeskuksen vastaava ylilääkäri Jaakko Rinne on erittäin tyytyväinen Vetrospacen TYKS:iin toimittamiin virusvapaisiin huoneisiin. TYKS:ssä on käytössä kaksi virusvapaata huonetta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä näihin erikoistiloihin. Toinen on potilaskäytössä ja toinen hoitajien ja lääkärien käytössä, neurokirurgian professori Jaakko Rinne sanoo.

Potilaskäytössä oleva huone on turvallinen, äänet sisällään pitävä ja täysin yksityisyyden takaava huone. Näin potilasturvallisuus on taattu.

Suomalainen Vetrospace yhtiö on kehittänyt turvallisia, virusvapaita huoneita kohta vuoden. Niissä pystytään erikoistekniikan avulla hävittämään kaikki haitalliset ilmanpuhtaudet, myös virukset, kuten korona-virus. Teknologia on kehitetty Suomessa.

Huoneissa käytettävä CME-tekniikka tuhoaa 99,9 prosenttia ilman ja pintojen epäpuhtauksista. Tutkimusten mukaan myös koronavirus tuhoutuu Vetrospacen huoneissa.

Turun yliopistollisen keskussairaalan ohella huoneita on käytössä mm. HUS:n Espoon synnytyssairaalassa. Myös Sipoon kunta on asennuttanut lukuisia Vetrospacen huoneita uuteen Kuntalaan.

Huoneita valmistetaan Turun lähellä Littoisissa sijaitsevassa Vetrospace yhtiön tiloissa. Yrityksen virusvapaat huoneet ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia. Vetrospacen huoneissa käyttämä teknologia on patentoitu niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Vetrospace Oy julkisti vuoden alussa jättitilauksen, jossa maailman suurimpiin kuuluva Yhdysvaltalainen pankki oli tilannut yli 200 virusvapaata huonetta uuteen pääkonttoriinsa.

- Erikoisteknologiamme ansiosta pystymme rakentamaan huoneita, joiden sisäilma on suodatettu niin puhtaaksi, että virustartuntojen riski huoneissa on erittäin pieni. Korona-aikana huoneiden kysyntä on kasvanut merkittävästi, sanoo Vetrospace Oy:n toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.