Rukasta Suomen ensimmäinen 5G-hiihtokeskus

5.3.2020

Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen. Samalla Rukasta tuli yksi maailman ensimmäisistä hiihtokeskuksista, jossa asiakkaat voivat käyttää uuden mobiiliteknologian mahdollistamia erittäin nopeita 5G-yhteyksiä.

Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli. Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa, jotka pääsevät verkon myötä hyödyntämään 5G:n mahdollistamia nopeita yhteyksiä.

- Rukan asiakaskunnasta merkittävä osa on nuorta väkeä, jotka kuluttavat suuria määriä mobiilidataa ja odottavat mobiiliyhteyksien toimivan joka puolella. 5G nostaa mobiilikäytön mahdollisuudet ihan omalle tasolleen, kun tarjolla on jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on myös merkittävästi suurempi, joten verkko pystyy palvelemaan aiempaakin suurempia ihmisjoukkoja yhä korkeammilla nopeuksilla, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Kuusamoon.