S-ryhmä nousi ilmastotyön ykkösluokkaan

9.12.2020

S-ryhmän tekemä ilmastotyö on noussut kansainvälisessä arvioinnissa parhaiden yritysten joukkoon. Ryhmä ylsi kansainvälisessä CDP-arviossa nyt A-arvosanaan, kun vuotta aiemmin arvosana oli A-. Tunnustuksen merkitystä kasvattaa se, että arvioinnin kriteeristöä on tiukennettu aiemmasta.

Maailmanlaajuisesti parhaaseen A-arvosanaan yli 270 yritystä. Suomesta tälle tasolle ylsi vain kuusi yritystä.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 tiukat ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Lisäksi ryhmä kannustaa kumppaneitaan vähentämään ilmastopäästöjään vähintään miljoona tonnia. Kampanjassa on mukana jo selvästi yli sata yhteistyökumppania.

S-ryhmä on Suomessa ainoa vähittäiskaupan toimija, joka on mukana myös CDP Supply Chain -ohjelmassa. Sen avulla tuotteita tai palveluita toimittavat yritykset raportoivat päästövähennyksistään yhdenmukaisella tavalla.

CDP on kansalaisjärjestöjen vuonna 2000 perustama riippumaton maailmanlaajuinen järjestö. Se arvioi vuosittain satojen yritysten ympäristötyötä, pääosin yrityksiä rahoittavien tai niihin sijoittavien investoijien toivomuksesta.