Safegridille uusi toimitusjohtaja

1.12.2023

Älysähköverkkojen monitorointiratkaisujen johtava toimittaja Safegrid on nimittänyt DI Paula Laineen uudeksi toimitusjohtajaksi 17. joulukuuta 2023 alkaen. Safegrid palvelee yli 42 asiakasta ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Aasiaa, Tyynenmeren aluetta ja Afrikkaa. Yritys tarjoaa ratkaisuja älysähköverkkojen monitorointiin ja ennakoivaan vianetsintään. Safegridin Intelligent Grid System™ -järjestelmä hyödyntää langattomia sensoreita, pilvipohjaista monitorointia ja analytiikkaa ja auttaa sähköyhtiöitä paikantamaan, ennakoimaan ja ehkäisemään verkkovikoja, mikä parantaa verkkojen suorituskykyä ja luotettavuutta.

Laine on kokenut johtaja, jolla on laaja kokemus teknologiasta, kestävyydestä ja strategisesta kehittämisestä. Ennen Safegridiä hän toimi Suomen Ilmastorahaston toimitusjohtajana, joka on merkittävä ilmastoratkaisujen ja päästöjen vähentämisen rahoittaja. Hänen johdollaan Ilmastorahasto teki yli kaksikymmentä rahoituspäätöstä, joiden yhteisarvo oli 165 miljoonaa euroa ja loi vahvan ilmastoratkaisujen portfolion. Ennen tehtäväänsä Ilmastorahastossa Laine toimi johtotehtävissä Sitrassa, vastaten strategisesta kehittämisestä, vaikutusten arvioinnista ja ennakoinnista keskittyen kestävyyteen, ilmastoon ja kiertotalouteen. Sitä ennen hänellä oli kymmenen vuoden ura Nokiassa, erityisesti Entry Category Go-To-Market -toiminnon johdossa, jossa hän oli vastuussa yhtiön massamarkkinalaitteiden – useiden miljardien eurojen liiketoiminta-alueen – globaalista strategiasta ja markkinoille viennistä. Tässä roolissa hän johti globaalia tiimiä ja yli kymmenen laitteen menestyksekästä maailmanlaajuista lanseerausta. Laineella on diplomi-insinöörin tutkinto Teknillisestä korkeakoulusta (nykyään Aalto-yliopisto).

Nykyinen toimitusjohtaja Jussi Hakunti siirtyy kehitysjohtajan roolin. 

Yli 250 %:n vuosittain kasvavasta Safegridistä on tulossa johtava toimittaja älykkäiden sähköverkkojen uuden sukupolven vianilmaisun ja ennakoivan huollon ratkaisuissa.

Kuvassa kehitysjohtajaksi siirtyvä Jussi Hakunti (vas.), uusi toimitusjohtaja Paula Laine ja Safegridin hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo.