Sähköalan #NäkymätönVoima -kampanja käynnistyy

5.11.2021

Näkymätön voima -kampanja pyrkii varmistamaan, että sähköalalla riittää osaavaa, motivoitunutta ja monimuotoista työvoimaa tulevaisuudessakin. Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry STK yhdistivät voimansa ja haluavat näyttää nuorille ja alanvaihtajille, millaista työ sähköalalla oikeasti on ja miten monenlaisia uramahdollisuuksia se tarjoaa. Näkymätön voima -kampanja tuo esiin myös, kuinka sähköalan osaajat ovat nyt ratkaisevassa roolissa esimerkiksi ilmastokriisin hallinnassa.

Kampanjan ensimmäisessä vaiheessa, loppuvuodesta 2021 ja alkuvuodesta 2022, kohderyhmänä ovat peruskoulun yläluokilla opiskelevat sekä toisen asteen opiskelijat. Tavoitteena on kasvattaa tietoutta sähköalasta sellaisena kuin se todellisuudessa on eli kiinnostavana ja tulevaisuuteen suuntautuvana mahdollisuutena. Osana kampanjaa tuotetaan nuoria puhuttelevaa sisältöä muun muassa eri somekanaviin.

Kampanjaan etsittiin alkusyksystä kasvoja erilaisin taustoin. Mukana on neljä sähköalalla työskentelevää nuorta huippuammattilaista: suunnitteluinsinööri Immaculate Rebeccah Wambui Kimotho, sähköasentaja Henkka Lindeman, tohtorikoulutettava Laura Remes sekä Senior Application Engineer Kiran Santhosh. Kampanjan keulahahmoiksi valitut ammattilaiset kertovat omista poluistaan sähköalan ammattilaisiksi ja nykyisistä työtehtävistään.

Näkymätön voima -kampanja on esillä Studia-messuilla 23.–24. marraskuuta. Ensi vuonna Näkymätön voima -kampanja laajenee koulumaailmaan ja on vahvasti esillä esimerkiksi Educa-messuilla sekä OPO-päivillä, tarkoituksena kasvattaa sähköalan vetovoimaa kevään yhteishaussa.

- Sähkö on keskeisessä roolissa kuljettaessa kohti päästötöntä energiantuotantoa ja tehostettaessa energiankäyttöä. Sähköisten ratkaisujen avulla voidaan myös vaikuttaa meidän kaikkien hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Sähköala tarvitsee monenlaista osaamista ja tarjoaa uskomattoman monipuolisen ja mielenkiintoisen mahdollisuuden olla mukana rakentamassa tulevaisuutta. Kampanjan kautta voimme myös jatkossa luoda kontaktin alan yritysten ja alasta kiinnostuneiden välillä esimerkiksi kesätyöpaikkojen muodossa, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

Näkymätön voima -kampanjan pääkanavat ovat Instagram-tili osoitteessa https://www.instagram.com/nakymatonvoima/ sekä 

TikTok-tili osoitteessa https://www.tiktok.com/@nakymatonvoima

Verkkosivut löytyvät osoitteesta www.nakymatonvoima.fi.