Sähköautoilu kasvattaa yksityisleasingin suosiota

22.11.2022

Vaikka yksityisleasing on Suomessa muihin Pohjoismaihin verrattuna vielä pientä, kasvaa sen osuus vauhdilla. Keväällä yksityisleasingpalveluihin laajentanut LeasePlan on huomannut sähköautojen suosion heijastuvan suoraan yksityisleasingsopimusten määrään. Sähkökäyttöisiä leasingautoja valitaan usein myös perheen kakkosautoksi.

Yksityisleasing on ollut jo pitkään arkipäiväinen autovalinta esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Suomessa autoiluun liittyy vahvasti omistamisen kulttuuri, mutta nyt asenteet ovat muuttumassa, ja leasingautojen kysyntä on kasvussa. 

- Kesän tilastojen mukaan Ruotsissa yksityisautoista jo 51 prosenttia oli leasingautoja, kun Suomessa vastaava luku oli 7,2 prosenttia. Myös muissa Pohjoismaissa on luonteenomaista hankkia leasingauto, kun halutaan ajaa uudella autolla, jonka käyttö on vaivatonta ja kustannukset ennustettavia, LeasePlanin Suomen Head of SME & Private business Sami Sipilä kertoo.

Suomessa yksityisleasingin määrät ovat kahdessa vuodessa tuplaantuneet. Vuonna 2020 yksityisleasingin osuus uusien autojen hankinnassa oli reilut kolme prosenttia. LeasePlanissa uskotaan, että kuluvan vuoden lopussa leasingautoja on yksityiskäytössä jo 9,5 prosenttia. Ensi vuoden lopulla yksityisleasingmarkkinan arvioidaan ylittävän 15 prosentin rajapyykin.

- Suosituin sähköautomallimme kuluttaja-asiakkaiden keskuudessa on Polestar 2. Toisella sijalla on Nissan Leaf, jota on valittu myös perheen kakkosautoksi. Molemmat ovat täyssähköautoja. Jos sähköautoilu kiinnostaa, on leasing helppo tapa tulla uuden käyttövoiman kanssa tutuksi. Kakkosauton hankkijoiden ohessa toinen selvä ryhmä on uusimmasta tekniikasta kiinnostuneet autoilijat, Sipilä sanoo.