Sähköautojen lataaminen muuttuu Suomessa aiempaa helpommaksi

11.2.2021

Sähköauton lataamisen voi nyt myös Suomessa maksaa ilman erillistä siihen tarkoitettua sovellusta. Suomen käytetyin mobiiliparkkeerauspalvelu EasyPark ja Pohjoismaiden johtava sähköautojen latauspisteoperaattori Recharge aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta sähköauton latausmaksu hoituu jatkossa pysäköintisovelluksella. EasyParkin sovellus sisältää nyt pysäköintiajan hallinnoinnin, otollisimmat pysäköintipaikat näyttävän navigaattorin, automaattisen kamerapysäköinnin halleissa, yritystilimahdollisuuden ja sähköauton lataamisen maksamisominaisuuden.

EasyPark kattaa yli 150 asemaa ja noin 400 latauspistettä. 

Auton lataamisen maksamismahdollisuus päivittyy EasyParkin sovellukseen automaattisesti. Käyttäjän ei tarvitse tehdä toimenpiteitä. Lataamisen voi sitten maksaa sovellukseen merkityn maksukortin tiedoilla.

EasyParkin ja Rechargen yhteistyö kattaa myös Ruotsin ja Norjan. Pohjoismaissa on yhteensä 1 600 latausasemaa, jotka toimivat nyt EasyParkin mobiilisovelluksella. EasyParkin sovellus sisältää muun muassa pysäköintiajan hallinnoinnin, otollisimmat pysäköintipaikat näyttävän navigaattorin, automaattisen kamerapysäköinnin halleissa, yritystilimahdollisuuden ja sähköauton lataamisen maksamisominaisuuden.