Sähköautojen latauspisteet nyt Liikennetilanne-palvelussa

4.1.2021

Suomen sähköautojen latauspisteet ovat nyt nähtävissä Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelussa ja mobiilisovelluksessa.

- Olemme erittäin ilahtuneita, että voimme näyttää nyt palvelussamme sähköautojen latauspisteitä ympäri Suomea. Tästä iso kiitos Sähköautoilijat ry:lle, jonka joukkoistamalla ylläpidettävän latauskartta.fi -palvelun kautta saamme datan käyttöömme. Ja ennen kaikkea kiitos kaikille niille aktiivisille vapaaehtoisille, jotka pitävät palvelun tietoja ajan tasalla, Traffic Management Finlandin kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen sanoo.   

Teknologiateollisuuden sähköisen liikenteen toimialatilaston mukaan sähköautokanta on kasvanut viimeisen vuoden aikana 91 % ja oli vuoden kolmannen neljänneksen lopussa vajaa 48 000. Näistä ladattavia hybridejä on 40 000 ja täyssähköautoja vajaa 8 000. 

Traffic Management Finland haluaa olla aktiivisesti edistämässä liikenteen päästötalkoita. Karttapalvelujen avulla voidaan tehdä liikenteen käyttäjille näkyväksi se, että vähäpäästöisten vaihtoehtojen jakeluverkostot ovat jo varsin kattavia.  

Kaasuautojen tankkauspisteet ovat löytyneet Liikennetilanne-palvelusta jo aikaisemmin.

Liikennetilanne-palvelusta voi myös tarkistaa ajokelin, mahdolliset häiriöt, tietyöt ja miten teiden kunnossapitotoimet etenevät.

Liikennetilanne-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play Storesta tai App Storesta.

Liikennetilanne-palvelu verkossa osoitteessa https://liikennetilanne.tmfg.fi