Sähköinsinöörit – SILin testiryhmä valitsi: Nissan Leaf e+ vuoden sähköauto

12.12.2019

Sähköinsinöörit – SILin testiryhmä valitsi Nissan Leaf e+:n vuoden sähköautoksi. Testeissä olivat mukana vain tänä vuonna Suomessa ensiesittelynsä saaneet täyssähköautot.

- SILin testiryhmän tekemä valinta kohdistui vain täyssähköautoihin, sillä hybridiversioiden asettaminen paremmuusjärjestykseen on liki mahdoton tehtävä. Vuoden sähköauton valintakriteereinä ovat nimenomaan tavallista autonkäyttäjää kiinnostavat asiat kuten latausjohdon käsittelyyn liittyvät seikat, auton käsitely ahtaissa tiloissa, säilytystilat jne. Hinnalla on myös suuri merkitys, sanoo testiryhmän puheenjohtaja ja Sähköinsinöörit-SILin hallituksen jäsen Ilkka Manner

Tänä vuonna kuluttajan ostettavissa olevia täyssähköautouutuuksia oli varsin vähälukuinen joukko. SILin raadin mukaan Nissan Leafin ajotuntuma on erinomainen, auto kulkee kevyenoloisesti ja sitä on helppo hallita. Leafin hintataso sen ominaisuuksiin nähden on myös kohtuullinen.

Leaf e+ otettiin Mannerin mukaan testattaviin mukaan, vaikka se ei varsinaisesti olekaan uusi sähköauto, vaan parannettu versio viime vuonna markkinoille tulleesta mallista.

- Muutokset ovat kuitenkin parantaneet auton käytettävyyttä olennaisella tavalla, joten uudelleen testaaminen katsottiin perustelluksi, Manner sanoo.

Testiryhmä ajoi viisi sähköautouutuutta: Nissan Leaf e+:n. Mercedes-Benz EQC:n, Kia e-Niron, Tesla Model 3:n ja Audi e-tronin.

Muista finalisteista Audi e-tron ja Mercedes-Benz EQC olivat erinomaisia autoja, mutta loppupisteitä pudotti tavallisen autonostajan ulottumattomissa oleva hinta. Tesla Model 3 jakoi raadin tunteita futuristisella ohjaamollaan, josta kaikki tiedot näkyivät ja lähes kaikki hallinta tapahtui keskellä olevasta kosketusnäytöstä. Kia e-Niro on käytännössä viime vuoden voittaja, Hyundai Kona Electric hieman erilaisella korimallilla. Tavaratilojen koossa Tesla Model 3 oli ylivoimainen.

Sähköinsinöörit - SIL ry on sähköalan asiantuntijoiden järjestö, joka edistää yhteistyötä, ammatillista tietämystä ja alan arvostusta. Tässä ominaisuudessa yhdistykselle on luontevaa myös edistää sähköautoilua maassamme. Tämän vuoksi SILin testiryhmä valitsee vuosittain vuoden sähköauton. Vuoden sähköauto® on myös SILin rekisteröimä tavaramerkki.

Lisätietoja aiheesta antavat testiryhmään kuuluneet

  • Ilkka Manner,  puhelin +358 45 6492415
  •  Vesa Linja-aho, puhelin +358 40 4870869