Sähkölentokoneen latausasema perustuu Eatonin lataustekniikkaan

13.9.2021

Skycharge on ensimmäinen lentokonevalmistajasta riippumaton sähkölentokoneen latausasema, joka on saanut hyväksynnän Euroopan unionin lentoturvallisuusvirastolta (EASA). Hyväksyntä on merkittävä kehitysaskel edettäessä kohti ympäristöystävällistä lentomatkailua.

Skycharge perustuu Eatonin kehittämään lataustekniikkaan, joka tarjoaa sähkölentokoneille ja eVTOL-koneille (electric Vertical Takeoff and Landing) erinomaisen hyötysuhteen (yli 96 %), pienen ekologisen jalanjäljen ja suuren tehotiheyden. Latausasema on saatavilla joko kiinteästi asennettuna tai pyörillä varustetulla, helposti liikuteltavalla jalustalla. Liikuteltava asema lataa sekä sähkölentokoneita (GB/T-latauspistoke) että autoja (joko CCS- tai CHAdeMO-pistoke) ilman asennuskustannuksia, sillä se voidaan liittää olemassa olevaan CEE-pistorasiaan.

Skycharge on samalla ensimmäinen sähkölentokoneille suunniteltu latausasema, joka on varustettu V2G-ominaisuudella (Vehicle-to-Grid), eli se kykenee siirtämään energiaa lentokoneesta sähköverkon suuntaan.