Sähkömessut avaa näkymän tulevaisuuteen

25.8.2022

Alle kahden viikon päästä avautuvat Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut Jyväskylässä on Pohjoismaiden suurin alan tapahtuma, joka keräsi viime kerralla 13 000 kävijää.

Kuva: Anne Kalliola
 

Aiempien vuosien tapaan hallit ovat täynnä, sillä näyttelyosastot myytiin loppuun jo varhain. Paikalla ovat kaikki alan merkittävät toimijat, joiden rinnalla esittäytyy lukuisa joukko uusia. Esillä on innovaatioita, joilla ratkotaan niin jokapäiväisen elämän haasteita kuin isoja kysymyksiä, kuten ilmastonmuutos ja energiajärjestelmän uudistaminen.

Tapahtuma nostaa jälleen esiin sähkön yhteiskunnallisen merkityksen, joka on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Sähköistysala on kasvanut nopeasti ja laajentunut edelleen digitalisaation myötä. Se kattaa kaikki keskeiset ratkaisut, järjestelmät ja palvelut, joilla uudistetaan niin infrastruktuuria kuin rakennettua ympäristöä.

Edelliset messut pidettiin talvella 2020 juuri ennen koronapandemiaa. Sen aikana etätyö nosti kotien hyvät tietoliikenneyhteydet ja sähköistyksen tason korkeaan arvoon. Nyt eletään jo uutta tilannetta, jossa sekä tiukennetut ilmastotavoitteet että itätuonnin loppuminen nopeuttavat fossiilisten polttoaineiden korvaamista uusiutuvalla, päästöttömästi tuotetulla sähköllä. Tietoa mahdollisuuksista, näkymistä ja ratkaisuista myös tämän edistämiseen löytyy hallien messuosastoilta ja asiantuntijoiden puheenvuoroista.

Sähkö hyvinvoinnin tuottajana

- Tuuli- ja aurinkovoimaloita rakennetaan enemmän kuin koskaan ja sähköautojen kysyntä on ennätysmäistä. Yksin nämä esimerkit parin vuoden ajalta osoittavat sähkön merkityksen yhteiskunnan eri muutostilanteissa, sanoo tapahtumasta vastaava myyntijohtaja Ilari Tervakangas Jyväskylän Messuilta.

Sähköistysalan yhteinen Hyvinvointia sähköllä -visio tulevaisuudesta ja sähkön roolista siinä on Sähkömessujen tuttu kattoteema. Useilla sen aihealueilla kehitys on edennyt ennakoituakin nopeammin. Tuotteista on luotu ratkaisuja ja niistä yhdistämällä järjestelmiä, joihin liittyy monia eri toimijoita palveluineen.

- Sähkömessut avaavat näkymän tulevaisuuteen, jonka luomiseen on jo toimivat ratkaisut odottaen laajempaa käyttöönottoa.  Osastoilla on paljon uutta nähtävää, jota esitellään nyt ensi kertaa. Lisäksi ennestään tuttuja ratkaisuja on kehitetty eteenpäin ja ne sisältävät uusia toiminnallisuuksia, hän kuvailee.

Turvallisuus, toimivuus, energiatehokkuus ja päästöttömyys ovat tärkeitä juuri nyt. Ne ovat myös esimerkkejä sähkön tuomasta hyvinvoinnista, joka on messujen kattoteemana ajankohtaisempi kuin koskaan.

Näyttelyosastoilla voi tutustua alan edistyksellisimpiin ratkaisuihin, minkä lisäksi yritykset pitävät kymmeniä tietoiskuja hallien esiintymislavoilla ja osastoillaan joka päivä. Varsinainen messuohjelma tarjoaa huippuasiantuntijoiden näkemyksiä ajankohtaisista aiheista.

- Messuvieraille on siis tarjolla kattaus, josta on helppo poimia kiinnostuksen ja työn kannalta osuvimmat palaset oman messuvierailun ohjelmaan. Suosittelenkin tutustumaan tarjontaan jo ennalta ja varaamaan käyntiin koko päivän, Tervakangas sanoo.


Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut järjestetään 7.−9.9.2022 Jyväskylän Paviljongissa.

Lisätiedot ja maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttava ennakkorekisteröinti www.sahkomessut.fi