Sami Kieksi tammikuun Nettienkeli

22.1.2021

Ohjaaja-käsikirjoittaja ja Logged In ja Some Deep Story -dokumenttisarjojen luoja Sami Kieksi on valittu vuoden 2021 ensimmäiseksi Nettienkeliksi. Palkinto myönnetään kuukausittain joko yksityishenkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka tekee tärkeää ja näkyvää nettivihan ja -kiusaamisen vastaista työtä netissä tai sosiaalisessa mediassa.

Nettirikosten ehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen erikoistunut vakuutuspalveluyhtiö mySafetyn perustama Nettienkeli-palkinto on vastaisku yhä raaistuvalle nettikiusaamisilmiölle.

- Nettienkeli-palkinto huomioi henkilöitä ja tahoja, jotka uskaltavat puhua ja puuttua nettikiusaamiseen sekä tekevät näyttävää nettikiusaamisen vastaista työtä netissä. Palkinnon tavoitteena on myös osaltaan ylläpitää keskustelua ja lisätä tietoisuuttaa nettivihasta ja nettikiusaamisesta, kertoo mySafetyn asiakkuus- ja markkinointijohtaja Johanna Abgottspon.

Tammikuun 2021 Nettienkeliksi on valittu tuottajana, ohjaajana, käsikirjoittajana ja Revul Media Group Oy:n toimitusjohtajana toimiva sekä nuorempana itsekin kiusaamista kokenut Sami Kieksi.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Sami Kieksi on tehnyt pitkäjänteistä ja näkyvää työtä kiusaamisen, syrjäytymisen ja yksinäisyyden esille nostamiseksi yhteiskunnassa. Dokumenttisarjoissaan hän on antanut äänen kiusatuille ja pyrkinyt aktiivisesti auttamaan ja tukemaan päähenkilöitään. 

- Minusta on ensiarvoisen tärkeää, että kiusaamiseen puututaan ja, että sitä pyritään ennaltaehkäisemään, sillä pitkään jatkuneena kiusaaminen voi syrjäyttää ja pilata monen ihmisen elämän. Olen oppinut, että pahinta kiusaamisessa ei välttämättä ole itse kiusaaminen vaan sen aiheuttama ulkopuolisuuden tunne. Yksilölle aiheutumien kauaskantoisten seurausten lisäksi kiusaaminen käy kalliiksi myös yhteiskunnalle, kun kiusattu saattaa menettää työkykynsä kiusaamisen seurauksena, sanoo Sami Kieksi.

Kieksin ohjaamia töitä ovat esimerkiksi Ylellä esitetyt viiden nuoren miehen arjesta ja pelaamisesta kertova Logged In ja velkaantumisen syihin keskittyvä Some Deep Story -dokumenttisarjat. Kieksi jatkaa työtä parhaillaan uusien dokumenttisarjojen parissa.

Tuomaristo valitsee Suomen seuraavan Kuukauden nettienkelin helmikuussa. Nettienkeli voi olla joko yksityishenkilö, yhteisö tai yritys, ja omia ehdotuksia Kuukauden nettienkeliksi voi jättää osoitteessa www.mysafety.fi/nettienkeli.