Scanian täyssähkökuorma-autot kiertueelle

4.3.2022

Scanian matka kohti hiilivapaata liikennettä jatkuu. Maaliskuussa Scania Suomi esittelee Scanian sähköautomalliston Suomessa. Scanian Sustanability-kiertueella keskitytään myös muihin vaihtoehtoisiin käyttövoimiin. Mukana kiertueella on myös Scanian tehokkain 410-hevosvoimainen kaasumoottoriversio.

Scania Suomen kestävän kehityksen kiertue kulkee Suomessa 11 paikkakunnalla maaliskuun 8. päivästä alkaen. Kiertueella Scania kumppaneineen kertoo tämän hetken vähäpäästöisen liikenteen mahdollisuuksista ja aamupalaseminaarin aikana myös valotetaan hieman tulevaisuuden näkymiä. Kiertue alkaa Liedosta ja päätyy Oulun ja Lahden kautta Helsinkiin.

Sähköistyminen ei ammattimaisessa kuljetustoiminnassa synny hetkessä. Latauslaitteet, latausinfrastruktuurin järjestäminen ja sähköisen liikennöinnin suunnittelu on tärkeässä roolissa. Scanian kiertueella aamupalaseminaarissa keskitytään myös näihin sähköistymisen haasteisiin. Aamun seminaariosuudessa latausjärjestelmistä ja latausinfran järjestämisestä kertovat Destia Oy ja Kempower Oyj.

Kiertuepaikkakunnat löytyvät tästä.