Sew-Eurodrive vahvistaa toimintaansa investoimalla Hollolassa

Sew-Eurodrive vahvistaa toimintaansa investoimalla Hollolassa

12.3.2024

Käyttötekniikkaan erikoistunut Sew-Eurodrive Oy investoi noin miljoona euroa nykyisiin toimitiloihinsa Hollolan huoltokeskuksessa ja kokoonpanotehtaassa. Investointi luo pohjaa yrityksen kasvulle, huoltoliiketoiminnan kehittämiselle ja uusille työpaikoille tulevina vuosina.

- Investointihankkeidemme tavoitteena on varmistaa kilpailukykymme myös tulevaisuudessa. Kokoonpanotehdas ja huoltokeskuksemme Hollolassa ja Torniossa ovat merkittävä lisäarvo liiketoimintamme kehittämiselle. Lisäksi kokoonpanotehtaamme 24/7-toimituskyky tuottaa ainutlaatuista arvoa asiakkaillemme. Pikatoimituspalvelumme ansiosta asiakas saa uuden käyttölaitteen jopa muutamassa tunnissa, kertoo Sew-Eurodriven toimitusjohtaja Juha Korhola.

Yritys investoi huoltoliiketoimintaan myös vuonna 2018 perustamalla konsernin pohjoisimman huoltokeskuksen Tornioon.

Yritys toteuttaa huoltokeskukseen uusia työpisteitä. Samalla päivitetään myös käytössä olevaa työkalu- ja laitekantaa. Käytännössä yritys lähes tuplaa vaihdehuoltojen kapasiteetin ja varmistaa vaihdehuoltojen nopeamman läpimenoajan.

Sew-Eurodrive Oy on käyttötekniikkaan erikoistunut yritys. Tuotevalikoima koostuu vaihdemoottoreista, teollisuusvaihteista, taajuusmuuttajista, servokäytöistä ja hajautetusta käyttöautomaatiosta. Yrityksen pääkonttori ja kokoonpanotehdas toimivat Hollolassa ja huoltokeskukset sekä Hollolassa että Torniossa. Aluekonttorit sijaitsevat Hollolassa, Kotkassa, Porissa, Tampereella, Kuopiossa ja Torniossa. Yritys on perustettu vuonna 1975. Karkkilassa sijaitseva konsernin tuotantolaitos on erikoistunut suurten teollisuusvaihteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

Yhtiöt työllistävät Suomessa yli 250 työntekijää ja ovat osa kansainvälistä käyttötekniikan kokonaisratkaisuihin erikoistunutta saksalaista Sew-Eurodrive -konsernia. Vuonna 1931 perustetun perheyrityksen palveluksessa on yli 21 000 työntekijää 55 maassa ja liikevaihto on yli 4,2 miljardia euroa. Konsernissa on maailmanlaajuisesti 17 tuotantolaitosta ja 91 paikallista kokoonpanotehdasta ja huoltokeskusta.