Siemens ja NDC Networks laajentavat yhteistyötä teollisuuden 5G-ratkaisuihin

30.4.2021

Siemens Osakeyhtiö ja NDC Networks ovat allekirjoittaneet verkkoteknologiaa koskevan partnerisopimuksen. Yhteistyöhön sisältyvät, tulevaisuuden teollisuuden 5G-ratkaisut tuovat nopeutta, pienempiä tiedonsiirtoviiveitä sekä energiatehokkuutta digitalisoituviin tuotantoympäristöihin.

Siemensin ratkaisupartnerina NDC keskittyy erityisesti automaatiojärjestelmiä tukevien tietoliikenneratkaisujen toteuttamiseen. Yhteistyön kautta NDC ja Siemens pystyvät yhdessä tarjoamaan 5G-verkkoteknologian sekä siihen liittyvät tietoliikenteen valvonta- ja hallintaratkaisut teollisuuteen. 5G:n mahdollistama nopea, langaton tiedonsiirto lisää tuotannon ja tuotantolaitoksen sisäisen logistiikan joustavuutta, autonomisuutta ja tehokkuutta. 

- 5G-verkkojen hyödyntäminen teollisuudessa on käynnistymässä. Yhteistyön kautta vahvistamme asemaamme kriittisten verkkojen toimittajana. Teollisuuslaitosten yksityiset 5G-verkot ovat tulevaisuuden teknologiaa, joka tuo uusia mahdollisuuksia automaatio- ja digitalisaatiosovelluksiin. NDC Networksin kanssa tehty aiempi yhteistyö luotettavien teollisuusverkkojen rakentamisessa on hyvä pohja yhteistyölle uudessa verkkoteknologiassa, sanoo Siemens Osakeyhtiön asiantuntija Tero Pyykkö.

NDC Networks on kuulunut Siemensin partneriverkostoon vuodesta 2012 lähtien. Nyt solmittu partnerisopimus on jatkoa yhteistyölle, jossa NDC on toteuttanut Siemensin teknologialla IEEE 802.16 / WiMAX-standardiin perustuvia 4G-verkkoja mm. sähkönjakeluyhtiöille.

- 5G-verkon rakentaminen on investointi, joka pitää saada tuottamaan nopeasti. NDC:llä on kymmeniä teollisuusasiakkaita. Vastaamme asiakkaidemme tuhansien päätelaitteiden valvonnasta ja operoinnista, joten tunnemme mobiiliverkkojen päälle rakennettavien verkkoratkaisujen haasteet ja mahdollisuudet jo vuosien kokemuksella. Hyvä ja vakiintunut yhteistyömme takaa parhaan lopputuloksen Siemensin teollisuusasiakkaille, sanoo NDC Networksin toimitusjohtaja Markus Ahonen.

Siemensillä on Suomessa laaja partneriverkosto, jonka monipuolinen osaaminen varmistaa osaavasti ja tehokkaasti toteutetut ratkaisut teollisuuden erilaisiin teknologiatarpeisiin. Siemens varmistaa partneriverkostoon kuuluvien yrityksen osaamisen ja kehittää sitä järjestelmällisesti.