Siemens mukana rakentamassa tulevaisuuden sairaalan toista vaihetta

10.12.2021

Siemens on sopinut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) kanssa kiinteistöautomaatio- ja paloturvajärjestelmän toimituksesta Oulun yliopistollisen sairaalan F-rakennukseen, jonka rakentaminen aloittaa OYS 2030 -uudistamisohjelman toisen vaiheen.

OYS 2030 -uudistamisohjelmassa Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. F-rakennuksen toteutus on jatkoa uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa rakennettaville A- ja B-rakennuksille. Siemens on jo aikaisemmin sopinut älykkään kiinteistönhallintajärjestelmän ja paloilmoitinjärjestelmän toimittamisesta sairaalan A- ja B-osiin.  

F-rakennus toteutetaan allianssimallilla, jonka osapuolina ovat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Siemens Osakeyhtiö ja NCC Suomi Oy. Yhteistyö osapuolten välillä on tuttua jo OYS 2030 -uudistamisohjelman aikaisemmista vaiheista.  

F-rakennuksen valmistelevat työt ovat parhaillaan käynnissä, ja varsinainen rakentaminen alkaa tammikuussa 2022. Rakennukseen tulee sairaalatilaa muun muassa syöpätautien hoidolle, sairaala-apteekille ja operatiiviselle poliklinikkatoiminnalle. F-rakennus valmistuu suunnitelmien mukaan kesällä 2025.