Siemens toimittaa paloilmoitinjärjestelmät Länsimetron kakkosvaiheeseen

7.3.2019

Projekti alkaa välittömästi paloilmoitintöiden suunnittelulla. Ensimmäiset toimitukset tehdään vuoden kuluttua. Sopimuksen arvo on 4,4 miljoonaa euroa.

Siemensin toimitus paloilmoitinjärjestelmistä Länsimetron kakkosvaiheen asemille kattaa Sinteso-paloilmoitinjärjestelmän, tunneleiden FibroLaser-linjalämpöilmaisujärjestelmät sekä niiden näyttöliittymät asemille. Matinkylä–Kivenlahti-osuus kattaa viisi asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Siemens on aikaisemmin toimittanut kantametron ja Länsimetron ykkösvaiheen paloilmoitusjärjestelmät. Nyt toimitettavat järjestelmät yhdistetään aikaisemmin toimitettuun paloilmoitusjärjestelmien valvomokokonaisuuteen, jonka jälkeen koko metron paloilmoitusjärjestelmät muodostavat yhden selkeän kokonaisuuden.

- Sopimus on hieno luottamuksen osoitus hyvin hoidetusta projektista ja erinomainen jatke Länsimetron ensimmäiselle vaiheelle, sanoo Jari Salminen Siemens Osakeyhtiön avainasiakaspäällikkö.

- Länsimetro on yksi maailman turvallisimmista metroista. Suuri osa länsimetron 52:sta eri järjestelmästä liittyy erityisesti poikkeustilanteiden, kuten tulipalon, aikaiseen turvallisuuteen. Siemensin ratkaisu täytti järjestelmälle asetetut tiukat tekniset vaatimukset. Siemens on lisäksi kokenut ja osaava toimija, kertoo tekninen johtaja Raimo Kaunismäki Länsimetro Oy:stä.