Signify ja Edzcom tuovat langattoman yhteyden Tampereen katuvalaisimiin

14.6.2022

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön Signifyn BrightSites-ratkaisun, joka tarjoaa todella nopean langattoman yhteyden laadukkaiden LED-katuvalaisimien kautta. BrightSites hyödyntää olemassa olevaa valaistusinfrastruktuuria ja luo koko kaupungin kattavan verkon – murto-osalla tavanomaisista kustannuksista. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen kokonaisratkaisu, joka ratkaisee kaupunkien liitettävyyden tihentämisen haasteet.

Perinteisiin ratkaisuihin verrattuna uusi ratkaisu on merkittävästi perinteisiä keinoja nopeampi toteuttaa ja myös edullisempi. Tämän ansiosta Tampere voi kiihdyttää tämänhetkisten ja tulevien laajakaistakäyttöisten IoT-ratkaisujen, kuten 5G:n, WiFin ja älykkäiden kaupunkien palveluiden, käyttöönottoa.

BrightSitesin ansiosta valaistusinfrastruktuuri muuttuu reaaliaikaisten sensorien, kameroiden ja muiden digiteknologioiden alustaksi. Tulevaisuudessa se voi sisältää lisäksi teknologiaa, joka tarjoaa tilannetietoista dataa robottiautoille ja tietovirtaa droneille, jotka molemmat tarvitsevat koko kaupungin kattavan nopean dataverkon.