Siilasmaa johtaa neuvottelukuntaa

21.9.2020

Risto Siilasmaa toimii puheenjohtajana uudessa korkean tason teknologianeuvottelukunnassa. Neuvottelukunnan  tehtävänä on valmistella hyvinvointia luova ja kilpailukykyä ohjaava teknologiapolitiikka.

Valtiovarainministeriö on valmistellut neuvottelukunnan toimintaa yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, työ- ja elinkeinoministeriön sekä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Neuvottelukunnan jäsenet edustavat laaja-alaista osaamista niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta. Puheenjohtajaksi on kutsuttu tietoturvayritys F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Neuvottelukunnan varapuheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Neuvottelukunnan toimikausi on 14.9.2020 -31.12.2023.

Teknologianeuvottelukunta tarkastelee teknologian edistämistä laajasta näkökulmasta. Neuvottelukunnan työllä vastataan kysymyksiin, miten Suomesta luodaan teknologian hyödyntämisen mallimaa, miten Suomeen luodaan mahdollisimman kilpailukykyinen toimintaympäristö teknologiayrityksille sekä miten julkinen hallinto mahdollisimman hyvin kykenee ottamaan ennakollisesti huomioon teknologian luomat mahdollisuudet ja sen esiin nostamat haasteet.

Teknologianeuvottelukunnan kokoonpano:

Puheenjohtaja:
Risto Siilasmaa, hallituksen puheenjohtaja, F-Secure Oyj

Jäsenet:
Päivi Nerg, alivaltiosihteeri, valtiovarainministeriö
Ilona Lundström, osastopäällikkö, työ- ja elinkeinoministeriö
Laura Vilkkonen, osastopäällikkö, liikenne- ja viestintäministeriö
Henrik Ehrnrooth, toimitusjohtaja, KONE Oyj
Ilkka Kivimäki, Founding Partner, Maki.vc
Ilkka Paananen, toimitusjohtaja, Supercell
Kristiina Mäkelä, provosti, Aalto-yliopisto
Antti Vasara, toimitusjohtaja, VTT
Nina Nissilä, johtaja, Kela
Mikko Rusama, digitalisaatiojohtaja, Helsingin kaupunki