Siltasairaalan kymmeneen leikkaussaliin ergonominen valaistus

4.12.2020

Ergonominen valaistusratkaisu Chromaviso on valittu HUSin Siltasairaalan kymmeneen leikkaussaliin. PPO-Elektroniikka edustaa Suomessa tanskalaista Chromavisoa.

Tanskalainen Chromaviso -valaistusratkaisu jakaa toimenpidetilan värillisiin ja valkoisiin valaistusalueisiin, jotka räätälöidään työtehtävien mukaan. Valaistuskonseptilla on tutkitusti myönteinen vaikutus työolosuhteisiin; se parantaa muun muassa näyttöjen luettavuutta ja vähentää heijastuksia. Käyttäjäystävällinen LED-värivalaistus lisää turvallisuutta ja potilastyytyväisyyttä.

Valaistus räätälöidään jokaiseen kohteeseen täydellisenä kokonaispakettina.

- Asensimme valaistuksemme ensimmäisiin tanskalaisiin saleihin vuonna 2006. Siitä lähtien olemme kehittäneet valaistusta yhdessä käyttäjien kanssa ja olleet useissa tutkimusprojekteissa mukana. Valaistuksen takana on pitkä kehitystyö ja voin vakuuttaa, että kaikki tiimimme jäsenet osaavat asiansa, sanoo Chromavisionin myyntijohtaja ja osakas Claus Puggaard.

Siltasairaala on HUSin kaikkien aikojen suurin rakennushanke. Helsingin Meilahden sairaala-alueelle rakennettava sairaala korvaa Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Rakennusprojekti käynnistyi 2018 ja sairaala valmistuu 2022, ensimmäiset potilaat otetaan vastaan 2023. Rakennuttajana toimii HUS

Kiinteistöt Oy ja pääurakoitsijana SRV. Sairaalan rakennushanke toteutetaan toiminnallisena projektinjohtourakkana. 

Chromaviso A/S on tanskalainen terveyttä edistävään valaistukseen erikoistunut yritys. Ergonominen valaistus on leikkaavan kirurgin innovaatio. Ratkaisu on kehitetty Odensen yliopistollisessa sairaalassa Tanskassa. Chromavisolla on myös vuorokausirytmiin perustuva Chroma Zenit -valaistus ja siihen liitettävä äänimaailmaratkaisu, jotka kummatkin tukevat potilaan toipumista ja parantavat henkilökunnan työolosuhteita. 

Kuva: Mikael Lindén