Simon kunnan omistamiin huoneistoihin valokuituyhteydet

13.10.2022

Simon kunta ja Valokuitunen Oy ovat tehneet sopimuksen valokuituverkon rakentamisesta kunnan omistamiin huoneistoihin Maksniemessä, Simoniemessä ja Simon keskustassa. Tavoitteena on, että rakennustyöt päästäisiin aloittamaan vielä tämän vuoden aikana. Samalla nyt rakennettavan valokuituverkon alueella asuvat voivat myös halutessaan liittyä verkkoon.

Lähes kaikkiin kunnan vuokrahuoneistoihin tulee toimintavarmat yhteydet, kun yli 80 asuntoon rakennetaan valokuituverkko, johon asukas voi valita nettipalveluntarjoajan monen eri vaihtoehdon joukosta.

Simon valokuituverkon rakentamistyöt kaikissa taloyhtiöissä on tarkoitus aloittaa vielä tänä vuonna tonttisuunnitteluilla. Simoniemessä myös maanrakentaminen pyritään aloittamaan vielä lokakuun lopulla. Simon keskustan ja Maksniemen verkkojen rakennustöiden aikataulu tarkentuu myöhemmin. Verkon rakentamisaikatauluun vaikuttavat monet asiat, kuten esimerkiksi sääolosuhteet ja rakentamisen edellytykseksi tarvittavat luvat.

- Koska talvi lähestyy, hyvin todennäköisesti sekä Simon keskustan että Maksniemen rakentaminen alkaa keväällä, ja silloin verkko olisi asukkaiden käytössä viimeistään ensi kesänä, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Valokuitusen valokuituverkkoon on mahdollista liittyä verkon rakentamisalueella, vaikka rakentaminen olisikin jo käynnissä.

Valokuitusen verkko kattaa jo 100 000 kotia Suomessa, ja verkon laajuus kasvaa jatkuvasti. Muun muassa Torniossa ja Keminmaalla on laajasti Valokuitusen rakentamaa verkkoa ja Ylitorniolla sitä on parhaillaan rakentumassa.

- Erityisesti nyt kun ihmiset tekevät töitä hybridisti, on tärkeää, että kotona on luotettava ja toimintavarma yhteys, jolla etäpalaverit ja -työt sujuvat. Kiinteä yhteys on myös turvallisempi eivätkä sääolosuhteet vaikuta verkon toimivuuteen. Rakentamassamme avoimessa verkossa kuluttajan ei tarvitse sitoutua yhteen palveluntarjoajaan, vaan nettiliittymän toimittajan voi valita vasta verkon valmistuttua usean vaihtoehdon joukosta, Kaunisto sanoo.