Skarta rakentaa tuulipuistoa Puhurille

24.9.2021

Skarta aloitti Kannuksen Kaukasen tuulipuiston rakennustyöt syyskuussa. Sähköt, tiet ja perustukset valmistuvat heinäkuussa 2022 ja tuulipuisto alkaa tuottaa sähköä loppuvuodesta 2022. Voimaloita pystytetään kahdeksan kappaletta ja tuulipuiston nimellisteho on yhteensä noin 45 megawattia. Vuotuinen tuotanto vastaa noin 8 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta. Urakan kokonaisarvo on noin seitsemän miljoonaa euroa.

- Ympäristöystävällisen energian kasvuvauhti on nyt huima. Vielä viisi vuotta sitten tilanne oli aivan toinen. Murros johtuu pääasiassa tuulivoimatekniikan isosta harppauksesta eteenpäin, minkä johdosta nyt on taloudellisestikin järkevää rakentaa tuulipuistoja. Tariffeja ei enää tarvita, sillä tuulipuistojen rakentaminen markkinaehtoisesti on kannattavaa. Meillä on parhaillaan kymmenkunta uutta hanketta suunnitteilla, joista muutama jo lupamielessä rakentamiskelpoisia, sanoo Puhurin rakentamispäällikkö Jaakko Tyyvi.

Skarta toimittaa tuulivoimahankkeen Puhurille Balance of Plant -hankkeena (BoP). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Skartan vastuulla on tuulipuiston rakentamisessa kaikki muu paitsi tuuliturbiinit. Skarta hyödyntää projektissa laajasti koko konsernin asiantuntemusta niin erikoisrakentamisen, infrarakentamisen kuin energiahankkeidenkin osalta ja hankkeeseen osallistuvatkin konserniyhtiöistä Skarta Energyn lisäksi Skarta Infra ja Skarta Finland.