SKT:n koulutuspalkinto vaasalaiselle opiskelijalle

2.12.2021

SKT ry:n koulutuspalkinnon sai tänä vuonna Vaasan Ammattikorkeakoulussa sähkötekniikan insinööriksi opiskeleva Vesa Välimäki. Palkinnon jakoivat yhdessä säätiön asiamies Inka-Liisa Ahokas ja STUL ry:n toimitusjohtaja Kai Puustinen. Palkinnon suuruus on 3 000 euroa ja se on myönnetty Tiklin sähköasennusalan rahastosta.

Vesa Välimäen ilmoitti ehdokkaaksi Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön koulutuspalkinnon saajaksi Harju Elekter Oy:n tuotantopäällikkö Antti Saranpää. Hän kertoi suosituslausunnossaan Välimäen tekemästä poikkeuksellisen kattavasta opinnäytetyöstä koskien Harju Elekter Oy:n Finnkumu-tuoteperheen muuntamotuotteiden tuotannon asennus- ja kokoonpano -ohjeita.

Ohjeita käyttämällä on mahdollista valmistaa yleisimmät sarjatuotantoon sisältyvät muuntamotuotteet. Työ tehtiin Harju Elekterin tehtaalla Kurikassa.

Opinnäytetyön ohjaajana toiminut Vaasan Ammattikorkeakoulun lehtori Tapani Esala kuvailee Välimäen opinnäytetyötä seuraavasti:

Välimäen työ oli erittäin mittava kokonaisuus. Siitä muodostui 15 eriteltyä ohjekirjaa, jotka ovat laajuudeltaan yhteensä yli 500 sivua. Työtä varten otettiin ja muokattiin yli 3000 valokuvaa erilaisista tuotannon vaiheista ja menetelmistä. Työ sai Vaasan Ammattikorkeakoulusta korkeimman mahdollisen arvosanan. Myös Harju Elekter on erittäin tyytyväinen Vesa Välimäen työskentelyyn ja lopputulokseen.

Palkittu Vesa Välimäki. (Kuva: Pekka Hovi)