Smartvatten ja Verto yhdistyvät

10.3.2022

Kiinteistöjen vesitehokkuuden palveluyritys Smartvatten on ostanut kotimaisen markkinajohtaja VertoNordic Oy:n. VertoNordic tunnetaan huoneistokohtaisista Verto-vesimittareistaan.

Yhdistymisen myötä syntyy kansainvälisesti merkittävä kiinteistöjen vesitehokkuuden palveluyritys, joka tarjoaa päämittareiden seurannan lisäksi huoneistokohtaisen vesimittaroinnin asiakkailleen palveluna. Kokonaispalvelu auttaa kiinteistön omistajia ja taloyhtiötä parantamaan vesitehokkuutta, vastaamaan lainsäädännön vaatimuksiin huoneistokohtaisesta veden laskuttamisesta sekä vähentämään vesivahingoista aiheutuvia kustannuksia. Yhdistymisen myötä Smartvatten-konsernin ennustettu liikevaihto ylittää 15 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Viimeisen vuoden aikana Smartvatten on määrätietoisesti kasvanut rekrytoimalla uusia osaajia ja avannut uusia markkinoita pääosin Pohjoismaiden ja Benelux-maiden alueella. Laajentuminen on osa kasvustrategiaa, joka luotiin norjalaisen Norvestorin tultua vauhdittamaan yhtiön kasvua maaliskuussa 2021. Kasvusuunnitelman mukaisesti yritys kasvaa myös yritysostoin ja yhdistyminen Verton kanssa on ensimmäinen askel tällä polulla.

- -Smartvatten on kansainvälistynyt viime vuosina voimakkaasti. Palvelumme on asiakkaidemme käytössä jo 25 maassa ympäri maailmaa. Verto taas on keskittynyt toimimaan Suomessa, mutta suuren kansainvälisen asiakaskuntamme ansiosta heidän ensiluokkainen tekniikkansa saadaan nyt vietyä suuremmille markkinoille, kertoo Smartvattenin toimitusjohtaja Jussi Niiniaho

VertoNordicin omistava Niemisen perheen sijoitusyhtiö Partnos jatkaa järjestelyn jälkeen merkittävänä osaomistajana Smartvattenissa. 

Veden hinnan odotetaan tuplaantuvan seuraavan 5–7 vuoden aikana, kiinteistön omistajien ESG-vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja lainsäädäntö pakottaa yhä tarkempaan kulutukseen perustuvaan laskutukseen.