Suomalainen Sisua Vietnamiin

4.12.2020

Suomalainen ohjelmistorobotiikkaan erikoistunut yritys Sisua Digital on perustanut tytäryhtiön Vietnamiin. Uuteen yritykseen on rekrytoitu yhteensä 15 työntekijää – mukaan lukien paikallinen johtaja sekä 13 sertifioitua ohjelmistorobotiikan kehittäjää. Yrityksen tavoitteena on jatkaa nopeaa kasvua ja työllistää 60 henkilöä vuoden 2021 loppuun mennessä. Tulevaisuudessa Sisua Digital suunnittelee rakentavansa globaalin palvelukeskuksen Vietnamiin pystyäkseen tarjoamaan kustannustehokkaita palveluita ja toimitusvarmuutta kansainvälisille asiakkaille.

Sisua Digital on toiminut Vietnamissa jo ennen yrityksen perustamista paikallisen yhteistyökumppanin Amigon kanssa, joka on erikoistunut pankkisektorin IT- ja rahoituspalvelujen ratkaisuihin Vietnamissa. Sisua Digital ja Amigo ovat yhdessä kehittäneet ohjelmistorobotiikkamarkkinaa Vietnamissa vuodesta 2019 lähtien.

Yhteistyön myötä Sisua Digital on toteuttanut tähän mennessä automatisointeja ja konsultointipalveluita 11 eri asiakkaalle. Vietnamin kolmanneksi suurimmalle pankille, MB Bankille, toteutettu automatisointiprojekti oli yksi suurimmista Vietnamin pankkisektorille koskaan tehdyistä ohjelmistorobotiikan asennuksista. Yhteistyö Amigon kanssa on Sisua Digitalin kulmakivi pankkisektorin asiakkaiden palvelemisessa.

Sisua Digital aikoo seuraavaksi laajentua voimakkaasti pankkisektorin lisäksi muille toimialoille Vietnamissa

Sisua Digitalin asiakkaat Vietnamissa ovat olleet pääosin pankki- ja rahoituspalvelualojen yrityksiä, mutta tavoitteena on nyt laajentaa toimintaa muille toimialoille.

- Vietnamilaiset asiakkaamme ovat jo saavuttaneet nopeita tuloksia tuottavuuden parantumisessa automatisointien ansiosta. Nyt haluamme lähteä laajentamaan asiakaskuntaamme pankkisektorilta etenkin palvelualalle, valmistavaan teollisuuteen, kaupan alalle sekä julkiselle sektorille. Meillä on Suomesta kokemusta näiltä aloilta ja asiakkaamme ovat saavuttaneet hyviä tuloksia tuottavuuden, paremman laadun ja asiakaskokemuksen suhteen, Sisua Digitalin toimitusjohtaja Tomi Torri kertoo.