Suomalaista tuulivoimaa Googlelle Haminaan

13.9.2018

CPC Finland Oy on allekirjoittanut pitkäaikaisen sähköntoimitussopimuksen teknologiayritys Googlen kanssa.  Google kertoo tiedotteessaan, että yhtiö haluaa jatkossakin varmistaa uusiutuvan energian käytön toiminta-alueillaan. 

Google kertoo sitoutuvansa uusiutuvan energian käyttöön sataprosenttisesti hankkimalla palvelinkeskuksiensa käyttämän sähkön paikallisilta toimittajilta.  Googlen palvelinkeskus on toiminut vuodesta 2009 Haminassa. Googlen käyttöön tuleva CPC Finlandin tuulivoimala rakennetaan Isojoen tuulipuistoon Pohjanmaalle. Voimalan rakennustyöt on aloitettu heinäkuussa 2018 ja se otetaan aikataulun mukaan käyttöön syksyllä 2019. 

- Googlen kanssa solmittu sähköntoimitussopimus on paitsi ilahduttava luottamuksenosoitus CPC Finlandin osaamista, myös koko suomalaista uusiutuvan energian markkinaa kohtaan.  Sitoutumalla uusiutuvan energian käyttöön ja kestävään kehitykseen, Googlen kaltainen suuryritys on merkittävä ja vaikuttava suunnannäyttäjä muillekin teollisuudenaloille, sanoo CPC Finlandin toimitusjohtaja Erik Trast

Google investoi nyt ensimmäistä kertaa suomalaiseen tuulivoimaan. Yhtiö kertoo tehneensä sähköntoimitussopimukset kolmesta uudesta tuulivoimalasta, joiden kokonaisteho on yhteensä 190 megawattia. Yhteensä sillä on nyt 14 eri uusiutuvan energian sähköntoimitussopimusta ympäri Eurooppaa, sisältäen yhteensä 900 megawatin edestä tuuli- ja aurinkoenergiaa. Uudet investoinnit nostavat Googlen uusiutuvan energian kapasiteetin yhteensä 3,4 gigawattiin. Paitsi kestävään kehitykseen sitoutumisen, Google kertoo tuulienergiayhteistyön tavoitteeksi myös kustannustehokkuuden lisäämisen.

CPC Finlandin Erik Trast pitää Googlen siirtymistä tuulienergian käyttäjäksi Suomessa hyvänä ja järkevänä, tulevaisuuteen katsovana ratkaisuna. 
- Suomessa vallitsevat erittäin hyvät tuuliolosuhteet. Tuulienergia täyttää myös kustannustehokkuuden vaatimukset  –  useissa paikoissa se on jo tänään kustannustehokkain Suomessa saatavilla oleva sähköntuotantomuoto, sanoo Trast. 

Trastin mukaan tuulivoiman ehdottomiin etuihin kuuluu taloudellisen kilpailukyvyn ohella myös sen käyttöönoton nopeus.
- Tuulienergian avulla voimme tuottaa huomattavia energiamääriä erittäin nopealla rakennusaikataululla.