Suomalaisten johtama kansainvälinen 6G-teknologiayhteistyö laajenee Singaporeen

5.8.2021

Maailman ensimmäinen ja edelleen johtava 6G tutkimus- ja kehitysohjelma 6G Flagship ja Singapore ovat sopineet keskinäisestä 6G-teknologiayhteistyöstä.

Yhteistyöstä sopimisen myötä Oulun yliopiston koordinoima 6G Flagship ja Singapore aloittavat keskinäisen 6G-teknologiaa koskevan tutkimus- ja kehitystyön. Tavoitteena on vaikuttaa keskeisesti myös 6G-teknologiaa koskevaan globaaliin standardointi- ja regulaatiokehitykseen.

6G Flagshipissä iloitaan uudesta yhteistyöstä. 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-ahopitää yhteistyötä Singaporen kanssa merkittävänä.

- Globaalien läpimurtoteknologioiden kehittäminen edellyttää aina kansainvälistä yhteistyötä. Sen vuoksi kumppanuudet teknologisten edelläkävijämaiden, kuten Singaporen, kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä 6G-kilpailussa menestymiseksi. Uusi yhteistyö palvelee samalla koko suomalaista 6G-kehitystä, kun toimimme Singaporen kanssa teemoissa, joissa voimme saavuttaa molemminpuolista etua.

Huomattavaa on, että Singapore julkisti samalla uuden kansallisen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelman ja sille myönnettävän 70 miljoonan (noin 44 miljoonan euron) Singaporen dollarin rahoituksen.

6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018–2026 rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemi. Yhteistyö Singaporen kanssa on osa 6G Flagshipin kansainvälisen ekosysteemin rakentamista. Kuukausi sitten 6G Flagship ilmoitti 6G-yhteistyöstä Japanin kanssa.