Suomalaisten suosikkituotteet

4.1.2021

Hintavertailupalvelu Hintaopas selvitti tuotteet, jotka kiinnostivat suomalaisia kuluttajia eniten kuluneena vuonna. Koronapandemian värittämä vuosi näkyy myös hakutuloksissa ja odotettu PlayStation 5 -konsoli nousi vain kuukaudessa koko vuoden suosituimmaksi tuotteeksi. Joulun jälkeisissä alennusmyynneissä hinnat nousivat viime vuonna jopa kolmanneksella tuotteista.

Puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selviää, että vuoden 2020 haetuin tuote oli marraskuun puolessa välissä julkaistu Sony PlayStation 5 -pelikonsoli. Konsolin valtavasta suosiosta kertoo se, että tuote nousi kuukaudessa koko palvelun vuoden haetuimmaksi. Toiseksi eniten etsittiin Apple iPhone 11 -puhelinta ja kolmanneksi eniten Polar Ignite -urheilukelloa.

Neljänneltä sijalta löytyy Samsung Galaxy S10 -puhelin ja viidenneltä sijalta Polar Vantage M -urheilukello. Kuudenneksi suosituin tuote oli Sony PlayStation 4 Pro ja seitsemänneksi suosituin PlayStation 5:n Digital Version. Kuluttajia kiinnostivat myös Samsung Galaxy S10 Plus -puhelin, Microsoft Xbox Series X -konsoli ja Apple iPhone XS.

Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkoivat heti joulupäivänä 25. joulukuuta. Viime vuoden 2019 tapaninpäivän keskimääräinen alennusprosentti Hintaoppaan klikatuissa tuotteissa oli kaksi. Hintoja verrattiin marraskuun ensimmäiseen päivään. Alennusten kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä vaikka tapaninpäivä 26. joulukuuta on kuukauden edullisin ostospäivä, osalla tuotteista hinnat myös nousevat.

Eri tuotekategorioista suurin keskimääräinen alennusprosentti oli viime vuonna televisioissa, joissa alennukset olivat keskimäärin 7,4 prosenttia. Kannettavien kaiuttimien keskimääräinen alennusprosentti oli 6,8 ja kauko-ohjattavien lelujen 5,1. Suosituin kategoria oli matkapuhelimet, jossa keskimääräinen alennusprosentti oli 3,3.

Hintaopas kerää kuluttajille 830 verkkokaupan hinnat yhdelle sivulle. Palvelussa on 521 844 indeksoitua tuotetta ja 2 348 048 indeksoitua hintaa. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.