Suomen suurenmoisin joulukalenteri Lempäälässä

10.12.2021

Sähkökotelovalmistaja Fibox täyttää 30 vuotta. Juhlan kunniaksi suomalainen perheyritys rakensi koteloistaan joulukalenterin, jossa on kaikkiaan 30 luukkua. Joka päivä Fibox lahjoittaa tuhat euroa lasten, eläinten tai ympäristön hyväksi tehtävään työhön useassa eri maassa.

Joulukalenteri on kuin Fibox pienoiskoossa. Yrityksen juuret ovat Suomessa ja toiminta samanaikaisesti maailmanlaajuista ja paikallista. Myyntiä on 17 eri maassa lähes kaikilla mantereilla. Yritys on merkittävä työnantaja Lempäälässä ja toimii monessa maailman kolkassa esimerkiksi Koreassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

- Halusimme rakentaa koteloistamme konkreettisen maamerkin Lempäälän tehtaan pihamaalle. Kalenterin kautta kerromme tarinaamme ja luomme yhteisen, myös omaa henkilöstöämme eri puolilla maailmaa lähentävän kokemuksen, kertoo Fiboxin toimitusjohtaja Tapani Niemi.

Ensimmäiset luukut on nyt avattu ja Fiboxin joulukuun alun hyväntekeväisyyskohteet julkistettu. Niitä ovat vaikeissa elämäntilanteissa oleville lapsille iloisia kokemuksia ja toivoa tuottava Min Stora Dag -säätiö Ruotsissa, syöpäsairaiden lasten perheille, nuorille ja nuorille aikuisille tukea tarjoava Sylva ry, ja Itämeren suojelun eteen töitä tekevä John Nurmisen säätiö.

Fiboxin joulukalenteri on rakennettu yrityksen Arca-koteloista, jotka on tehty erittäin kestävästä ja kierrätettävästä polykarbonaatista. Koteloita on hyvin monenlaisia, ja niitä on käytössä esimerkiksi terveydenhuollon laitteissa ja teollisuuden eri aloilla, aurinko- ja tuulivoimaloissa, 5G-mastoissa sekä auton lataus- ja lämmitysasemissa.