Suosittu Tullilaskuri uudistuu

17.2.2021

Tulli uudistaa suosittua Tullilaskuri-palvelua entistä helppokäyttöisemmäksi. Tullilaskurin avulla nettitilaaja voi vaivattomasti laskea arvion tullimaksun ja arvonlisäveron määrästä ennen nettiostosten tekemistä EU:n ulkopuolelta. Parannuksia on tehty asiakkaiden tarpeiden pohjalta, ja laskuriin on lisätty uusia paljon toivottuja ominaisuuksia.

Tullimaksun ja arvonlisäveron arvioinnin lisäksi Tullilaskuri opastaa yleisimmissä kysymyksissä, jotka liittyvät asiakkaan, kuljetusyritysten ja Tullin rooleihin verkkokauppaostosten yhteydessä. Palvelusta asiakkaat saavat myös hyödyllisiä vinkkejä nettiostosten yleisimpien sudenkuoppien välttämiseksi. Jo useamman vuoden käytössä ollut palvelu on ollut hyvin suosittu, ja laskuria hyödyntää vuosittain noin 300 000 asiakasta.

- Uusista ominaisuuksista kannattaa ehdottomasti tutustua ainakin Miten saan pakettini -toimintoon, joka auttaa hahmottamaan, mitä vaiheita netistä tilatun tavaran saapumiseen ja tullaamiseen liittyy. Toiminto opastaa, mitä asiakkaan kannattaa ottaa huomioon, jotta lähetys saapuu onnistuneesti perille, sanoo henkilöasiakkaiden asiointipalveluiden kehityksestä vastaava tulliylitarkastaja Nadja Painokallio.

Tavoitteena on tehdä osto- ja tullausprosessista asiakkaille mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Tullilaskurin käyttö sujuu vaivattomasti kaikilla asiakkaiden nettiostosten tekoon suosimilla päätelaitteilla – käyttö on helppoa ja nopeaa niin kännykällä, tabletilla kuin tietokoneellakin. Uusien ominaisuuksien lisäksi myös palvelun saavutettavuutta on parannettu.

Kun tavaroita tilataan EU:n ulkopuolelta, tullimaksuja tai arvonlisäveroa ei toistaiseksi yleensä tarvitse maksaa lähetyksistä, joihin sisältyvien tavaroiden arvo on 22 euroa tai sen alle. Heinäkuussa tähän on odotettavissa muutoksia, sillä EU-direktiiviin pohjautuen arvonlisäverovapauden poistumista pieniltä lähetyksiltä on ehdotettu. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että 1.7.2021 alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat lähetykset arvosta riippumatta olisi tullattava, ja niistä tulisi maksaa arvonlisävero. Tullilaskuriin kannattaa siis tutustua jo ennakkoon, jotta nettiostokset sujuvat vaivattomasti myös muutoksen jälkeen.